Teknoloji

Intel Arc GPU’ların çıkışına dair yeni bir işaret; OEM’lere dağıtım başladı

intel

Intel’in merakla beklenen Arc GPU‘ları, oyuncuların ellerine ulaşmaya bir adım daha yaklaştı. 12. Nesil Alder Lake işlemcilerin dizüstü versiyonlarını duyuran şirket CES 2022’de; Acer, Asus, Clevo, Dell, Gigabyte, Haier, HP, Lenovo, Samsung, MSI ve NEC gibi OEM müşterilerinin masaüstü ve dizüstü bilgisayar sistemleri için birinci nesil Intel Arc GPU gönderiminin başladığını duyurdu.

Arc Alchemist GPU’lar, Intel için büyük bir fırsat olarak nitelendiriliyor. Şirketin yeni Xe grafik mimarisini ayrı dizüstü ve masaüstü GPU’larında paketlemek üzere tasarlanmıştır. Üstelik CPU’larıyla bilinen Intel için grafik dünyasına şimdiye kadarki en büyük ve kapsamlı girişini simgeler. Arc GPU’lar, donanım hızlandırmalı ışın izleme ve Intel’in yapay zekâ hızlandırmalı süper örneklemesi olan XeSS dahil olmak üzere üst düzey oyun deneyimi ve yaratıcı özellikler için destek vadediyor. Kısacası Arc, Intel’in hem dizüstü bilgisayarlar hem de masaüstü bilgisayarlar için AMD ve Nvidia’nın GPU hegemonyasını kırmaya yönelik en büyük girişimidir.

Ne yazık ki, Intel’in Arc GPU’larına sahip ilk bilgisayarların, önceden oluşturulmuş OEM masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda ne zaman geleceği veya müşterilerin bunları kendi başlarına satın almaları ya da mevcut oyun donanımlarına entegre etmelerinin ne zaman gerçekleşeceği konusunda hâlâ bir haber yok. Benzer şekilde, Alchemist GPU’ların kaç farklı modeli olacağı, grafik kartlarının gerçek özelliklerinin ne olduğu veya ne kadara mal olacağı gibi önemli ayrıntılar hakkında henüz resmi bir bilgi verilmedi.

Ayrıca Intel, CES 2022’de yeni 12. Nesil H-serisi yongalarına sahip Intel Evo markalı dizüstü bilgisayarlarda ayrı Arc GPU’ların gerekli olacağını duyurdu. Bu nedenle yeni grafik sistemlerinin en azından mobil versiyonlarının önümüzdeki aylarda çıkış yaptığında, kendi performanslarını ortaya çıkardığını görmeye başlayacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER