Teknoloji

Intel AppUp Center ilgi yaratmayı başaramadı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel, 2010 yılının ocak ayında netbook’lar için bir uygulama mağazası açmıştı. Her ne kadar bu mağaza içinde sunulan içerik miktarı gittikçe artsa da, kullanıcıların bu platforma olan ilgisi düşük seyretmeye devam ediyor. Leila Makki adlı bir şahsın Twitter üzerinden paylaştığı bilgiye göre Intel bu platforma fazla kullanıcı kaydının olmadığını kabul etti. Aslında şimdiye kadar sadece 350 bin kullanıcı kaydı yapılabilmiş.

Apple’ın App Store uygulama mağazasını hedefleyerek yola çıkan Intel AppUp bireylere kendilerine has uygulama mağazalarını entegre etme veya özelleştirme fırsatları sunuyordu. Başlangıçta beta süreciyle yola çıkan bu mağaza Eylül 2010’da PC’lere özel Angry Birds oyunuyla çıkışa geçmişti. Ancak bu fenomen oyun bile platforma ilgi çekmekte çok başarılı olmadı.

AppUp yöneticisi Peter Biddle bu platformun dünyanın kimsenin haberi olmayan en büyük uygulama mağazası olduğunu itiraf etmişti. İkinci yılını doldurmasına üç ay civarında bir süre kala sadece 350 bin kullanıcının kaydedilmesi üzücü. AppUp eski dünyanın modelini uygulama pazaryerine taşımak amacıyla yola çıkmıştı, ancak müşterilerin büyük mağazalardan yazılım kutuları almakla ilgili bir problemi şimdilik yok gibi görünüyor.

İlgili – Twitter (@LeilaMakki)

İLGİLİ HABERLER