Teknoloji

Intel Apple’ın gelecek nesil iPhone 7 yongasını üretmek için çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-inceleme-00032

Intel Apple’ın gelecek nesil iPhone’u için yeni nesil LTE modemlerin tedarik edilmesini sağlayacak bir proje için kaynak akıtıyor. VentureBeat’in haberine göre, Intel 7360 LTE modem yongasını iPhone 7’ye entegre etmek için 1000 kadar insan görev yapıyor. Intel bu şekilde Apple’ın mobil cihazlarında 9×45 LTE yongasıyla yer alan Qualcomm’u devre dışı bırakmayı amaçlıyor.

Venture Beat’e göre projenin ulaşmak istediği esas hedef Apple tarafından üretilen ve mevcut iPhone’larda bulunan Ax yongasına benzeyen yonga üstü sistem elde etmek. Bunun hem işlemci hem de LTE modem işlevlerini tek bir küçük, hızlı ve güç tüketimi bakımından verimli bileşende buluşturulması hedefleniyor. Apple Intel’in teknolojisini lisanslayabilir ve bu yonga üstü sistemi Ax serisi yongalarının devamı olacakmış şekilde markalandırabilir.

Apple şimdiye kadar iPhone 6s’in A9 işlemcisinin üretimi için rakibi Samsung ve yonga üreticisi TSMC’den destek alıyor. Ayrıca cihazın mobil işlevleri için de Qualcomm’un mobil LTE modemlerini kullanıyor. Intel ile iş ortaklığı Apple’a yonga tasarımını ve üretimi kendi bünyesine daha fazla şekilde toplama imkanı sağlayabilir, bunun yanı sıra diğer şirketlerle de daha az çalışmak zorunda kalabilir.

VentureBeat Apple’ın son iki yılda Intel’in sahibi olduğu Infineon’dan yapmış olduğu yüksek profilli transferlere dikkat çekiyor. Alman yarı iletken şirketi 2011 yılında Intel tarafından satın alınmadan önce iPhone’a 3G modem tedariği yapıyordu. Ondan sonra Apple modem tedarikçisi olarak Qualcomm’u tercih etmişti.

İLGİLİ HABERLER