Teknoloji

Intel Apollo Lake yongayla daha ince ve kuvvetli PC’ler vadediyor

intel apollo lakeIntel, Atom tabanlı işlemcileriyle fiyat-performans dengesi sunma konusunda çok daha iyi bir iş çıkarır hâle gelmişti. Ancak düşük maliyetli bir sistem kullananlar için şüphe unsuru tam anlamıyla ortadan kalkmış değildi. HP Steam serisi gibi bilgisayarlar barındırdıkları RAM miktarı sebebiyle kalın bir kasaya sahip olmalarının yanı sıra, 4K video gibi yoğun görevleri de yerine getiremiyor. Ancak yakında kullanıcıların uygun fiyat için bu kadar taviz vermesine de gerek kalmayabilir.

Intel Apollo Lake adını taşıyan yeni sistem üstü yongasıyla uygun fiyatlı bilgisayar kategorisine biraz daha hareket katmayı amaçlıyor. Yeni sistem üstü yonga, hem daha kompakt olması hem de fazla taviz vermeden kasayı inceltmeyi mümkün kılmasıyla dikkat çekiyor. Örneğin, pil ömrüne dokunmadan cihazlara daha küçük piller yerleştirmenin önü Apollo Lake sayesinde açılacak. Daha kapsayıcı tasarım sayesinde daha fazla RAM, daha büyük ekranlar ve benzer iyileştirmelerin  uygulanması mümkün hâle geliyor.

Apollo Lake’in getirdikleri sadece boyut ve maliyet tasarruflarıyla sınırlı kalmayacak. Intel’in Skylake mimarisinin grafik teknolojisini barındıran Apollo Lake, tamamen donanım tabanlı 4K video oynatma yeteneğini ve genel görsel performans artışını vadediyor. Intel’in sistem üstü yongası sayesinde USB-C gibi zengin teknolojilerin desteklenmesi de kolaylaşıyor.

Intel henüz yeni platformunun hızları, fiyatları ve diğer önemli detayları henüz açıklamış değil. Ancak yeni platformun 2016’nın ikinci yarısı itibarıyla Celeron ve Pentium işlemcilere gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER