Manşetler

Intel Android’in çift çekirdek desteğini kötü buluyor

Intel, Android işletim sisteminin çift çekirdek desteğinin çok kötü olduğu, öyle ki ikinci çekirdeğin ziyan edildiği şeklinde ilginç bir açıklama yaptı. Geçen yıl bazı Android telefonları işletim sistemi henüz çift çekirdeği desteklemeden önce çift çekirdekli işlemciyle piyasaya çıkmıştı. Çift çekirdek desteğiyse Nisan 2011’de çıkan Android 2.3.4 ile birlikte gelmişti.

Intel Android 4.0 Ice Cream Sandwich kullanarak Android’i çift çekirdekli işlemcilerle test ettiğini ve çoğu zaman çift çekirdeğin çok az bir avantaj sağladığını saptadığına dikkat çekti. Öte yandan yonga devi, yaptığı testlerin çift çekirdeğin kimi zaman performansta düşmeye bile yol açtığını iddia etti. Intel yöneticisi Mike Bell’e göre Android’in yürütme birimi zamanlayıcısı çok çekirdekli işlemcilere tam olarak hazır değil.

Bell, Intel’in testlerinde Android’in görevleri çok çekirdekli çalışma durumunda tek çekirdekli duruma göre daha yavaş yürüttüğü iddiasında bulundu. Intel’in söz konusu testleri hangi işlemci, hangi cihaz veya hangi yöntemlerle gerçekleştirdiğini bilmiyoruz. Üreticilerden gelen bu şekilde iddialı açıklamalara her zaman biraz ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var.

İlgili – The Inquirer

İLGİLİ HABERLER