Teknoloji

Intel Android için uzak klavye ve fare uygulaması yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel-remote-keyboard-220615

Bir flaş bellek boyutunda olan ve televizyona bağlanabilen mikro PC’lerin sahipleri, genellikle koltuklarından yazı yazma keyfini yaşamak ister. Bu isteği dikkate alan Intel, Android için “Intel Remote Keyboard” adını verdiği bir uzak klavye uygulaması yayınladı. Söz konusu uygulama sayesinde Android telefon hem klavye hem de fare olarak kullanılabiliyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcıların küçük bir HDMI çubuğu formatındaki bilgisayar ile aksesuar kullanması da kolaylaşıyor.

Google Play Store’da ücretsiz olarak yayınlanan Intel Remote Keyboard uygulamasının çalışması için sadece PC’deki eşlik uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Intel uygulamayı mini PC’ler için geliştirmiş olsa da, Windows 7 ve 8 yüklü tüm bilgisayarlar uygulamayı destekliyor.

Akıllı telefon ve PC aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğu zaman herhangi bir eşleştirme işlemi yapmaya gerek kalmıyor. Uygulama makineyi otomatik olarak tespit ediyor. Intel Remote Keyboard hem yatay hem de dikey formatta kullanılabiliyor.

Intel Remote Keyboard ile kullanıcılara alışılagelmiş mobil klavyeye ek olarak Windows, ok ve Escape tuşları sunuluyor. Klavyenin üstündeki boşluk ise bir trackpad vazifesi görüyor. Tek dokunuş sol tıkın yerini alırken, çift dokunuş da sağ tıkın vazifesini yerine getiriyor. Boşluğun sağ kısmıysa sürükleme çubuğu olarak kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER