Teknoloji

Intel akıllı TV ve set üstü cihazlarında WiDi teknolojisini sunmanın yolunu açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel, akıllı tv veya set üstü cihazlar için yongaset üreten şirketleri WiDi teknolojisini ürünlerinde doğal olarak destekleme konusunda ikna etmişe benziyor. Bu durum Intel işlemci barındıran bilgisayarlardan video aktarımını bir hayli kolaylaştıracaktır. Intel’in işbirliğine gittiği yongaset üreticileri arasında Cavium, Mstar Semiconductor, Sigma Designs, Realtek, Wondermedia ve bunun gibi diğer şirketler yer alıyor. Belki bu isimler size pek tanıdık gelmeyecektir, ancak akıllı TV, set üstü kutusu veya diğer ev elektroniği cihazlarını açıp bakarsanız bu üreticilerden herhangi birinin ürününü görmeniz kuvvetle muhtemel.

Intel’in TV veya monitörlere kabloya gerek duymadan görüntü aktarımına izin veren WiDi teknolojisi birkaç yıl önce duyurulmuştu. Yonga üreticisinin WiFi yongalarını barındıran Core CPU tabanlı bilgisayarlarında sunulan özel bir işlev olan WiDi sayesinde kullanıcılar aralarında YouTube klipleri, tam ekranda oynatılan DVD veya Blu-ray filmlerini, PowerPoint sunumlarını veya Word dokümanlarını kablosuz bağlantı aracılığıyla ikinci bir ekrana aktarabiliyor.

Sözünü ettiğimiz yonga üretici desteği sayesinde geleceğin akıllı TV veya set üstü cihazları daha kutudan çıktığında WiDi desteğine sahip olacak. Bu da WiDi adaptörü gibi ek bir donanım satın alma ihtiyacını ortadan kaldıracak. Ayrıca dizüstü bilgisayar veya masaüstü bilgisayarların oturma odalarına girme şansı bu destekle birlikte daha da artacak. Kullanıcılar bilgisayarlarını multimedya istasyonu gibi kullanma şansı varken, diğer üçüncü parti çözümlere yatırım yapmayı tercih etmeyebilir.

Intel, akıllı TV ve set üstü cihazlara ek olarak projektör ve konsolların da benzer bir desteğe sahip olabileceğini söylüyor. WiDi destekli ilk TV veya set üstü kutuların ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli değil, ancak Intel bunun çok da uzak olmadığını söylüyor.

İlgili – Intel

İLGİLİ HABERLER