Teknoloji

Intel Afrika kıtası için ilk akıllı telefonu Yolo’yu çıkardı

Intel bu ayın başında CES’te duyurduğu Lexington Atom yongasını barındıran ucuz akıllı telefonunu hedeflediği plana uygun olacak şekilde Afrika kıtasında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında Hindistan’da Lava Xolo X900’ü, ilk Intel telefonunu çıkararak önemli bir adım atan yonga üreticisi Yolo adını yeni verdiği cihazı da ilk olarak Kenya’da, bu ülkede faaliyet gösteren mobil operatör Safaricom ile birlikte piyasaya sürüyor.

intel-yola-safaricom-250113

Yolo, Intel’in CES’te gösterdiği referans tasarıma dayanıyor. 3.5 inç, 320 x 240 piksel çözünürlüklü ekran ve 1.2 GHz hızında çalışan Intel Atom Z2420 işlemci içeren cihaz aynı zamanda çift SIM kart desteğine de sahip. Techweez sitesinin yaptığı incelemelere göre, telefon Ice Cream Sandwich ile çalışıyor ve HSPA+ desteği barındırıyor. Yazının devamındaki ilgili bağlantıdan ulaşabileceğiniz Techweez incelemesinde AnTuTu ile gerçekleştirilmiş bir benchmark testinin sonucu da yer alıyor. Bu ucuz fiyatlı telefonun performans bakımından 2011’in sonlarında çıkan birinci nesil Samsung Galaxy Note’dan daha iyi bir sonuç aldığı görülüyor.

intel-yolo-safaricom-250113

Lexington işlemcilerle gelişmekte olan pazarları hedefleyen Intel’in Afrika’ya yönelmekle mantıklı bir iş yaptığı söylenebilir. Yolo Kenya’da 10999 Kenya şilini, yani 223 TL’ye denk gelen bir fiyat karşılığında satılıyor. Telefonun Afrika dışında başka bölgelere giriş yapıp yapmayacağınıysa henüz bilmiyoruz.

İlgili >> Intel, Techweez

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER