Teknoloji

Intel 32nm yonga çalışmalarını bitirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel bugün yaptığı bir açklamayla 32 nm işlemci mimarisi tabanlı üretim için geliştirme çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Bu yöntem bizi ikinci nesil high-k metal kapı ve katman motifleme ile tranzistör yapımı konusunda yeni yaklaşımlarla tanıştırıyor. Bütün bunlar Intel’in 45nm teknolojisine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlayan ve soğutma işlemine daha az ihtiyaç duyan bir üretim teknolojisine yol açıyor.

Bu geliştirmeler Intel’in daha karmaşık işlemciler üretmesine izin verebilir. Bu durum Mobil Internet Cihazları ve netbooklar gibi daha küçük cihazlar için büyük bir önem taşıyor. Son günlerde internete sızan Intel’in Atom serisi ile ilgili bilgiler içeren bir yol haritasında Medfield adıyla anılan 32nm’lik bir işlemci ailesinden söz ediliyordu. Herşeyi içerisinde barındıran bu işlemciler küçük alanlara bile sığabilecek boyutlara sahip. Böylelikle akıllı telefonlarda bile büyük performans artışları kaydedilebilir.

Intel 32nm teknolojisine göre üretilmiş ilk işlemcilerini 2009 sonlarına doğru satışa çıkarmayı öngörüyor. Geçmişten de bildiğimiz gibi, şirket bu tarz gelişimleri ilk önce masaüstü bilgisayarlara ve bazı dizüstü bilgisayarlara uyguluyor.

İLGİLİ HABERLER