Manşetler

Intel 2018 Kış Olimpiyatları’nda 1218 Shooting Star drone ile rekor kırdı

Olimpiyat Oyunları açılış törenleri her zaman büyük gösterilere sahne olur. Bu yıl da 2018 Kış Olimpiyatları açılış töreninde durum farklı olmadı. Üstelik bu sefer Intel de şova büyük bir katkıda bulundu.

Intel, 1218 adet Shooting Star drone’unu eş zamanlı olarak Pyeongchang semalarında uçurarak Olimpiyat sembolünü ve bazı figürleri havada oluşturarak görsel şölen sergiledi.

Daha önce Lady Gaga’nın Super Bowl devre arasında verdiğ performanstakine benzer şekilde, 1218 adet drone’un rekor kıran uçuşu açılış töreni sırasında canlı şekilde gerçekleştirilmedi. Rekor denemesi uçuşu önceden kaydedildi. Yine de, 300 adet drone’dan oluşan bir grup açılış seremonisi sırasında gösteri gerçekleştirdi.

Ayrıca Intel, her gece 300 adet drone ile madalya töreni sırasında canlı gösteriler düzenleyecek. Bu sayede oyunu yerinde izleyenlerin drone’ları görmek için epey fazla şansı olacak.

Wired’da yer alan bir habere göre, bu yıl gerçekleştirilen şovun büyüklüğü etkileyici olmakla birlikte, yazılım tarafından bakıldığında, 300 drone’luk şovu gerçekleştirmek için da az ya da çok, aynı lojistik emek sarf ediliyor. Daha fazla drone’un eklenmesi görüntünün çözünürlüğünü ve kalitesini artırmaya yarıyor. Her şey merkezi bilgisayar sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu sistem havadaki drone’ların her birinin pil ömrünü ve GPS işaretlerini kontrol ediyor. Intel’in, Pyeongchang’deki soğuk hava şartlarına uyum sağlamak amacıyla drone’ların tasarımlarında da ufak tefek değişiklikler yapması gerekti. Hatta şirket, benzer hava şartlarına sahip olan Finlandiya’da testler gerçekleştirerek drone’ların uçabileceğinden emin oldu.

Intel’e ve Guiness Rekorlar Kitabı’na göre, 1218 drone’luk uçuş, dünyada aynı anda en fazla sayıda uçan insansız hava aracı uçuşu oldu. Daha önceki rekor da yine Intel tarafından 2016 yılında Almanya’da kırılmıştı. O zaman da 500 adet Shooting Star aynı anda uçmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER