Teknoloji

Intel’e göre PC satışları dengeye kavuşuyor

2013’ün dördüncü çeyreğine ve yılın tamamına ait finansal sonuçları açıklayan Intel, PC endüstrisi adına sevindirici bazı haberleri paylaşmayı da ihmal etmedi. Intel CEO’su Brian Krizanich tarihindeki en sert ve en uzun düşüş sürecinden geçen PC endüstrisi için dengeye kavuşma emarelerinin görüldüğünü belirtti.

intel-220813

2012’yi 53.3 milyar dolar gelir ve 11 milyar dolar kârla kapatan Intel, 2013’te hem gelir hem kâr bakımından düşüş yaşadı. Şirket 2013’ün genelinde 52.7 milyar dolar gelir ve 9.6 milyar dolar kâr elde etti. Intel’in PC geliriyse son çeyreğe göre yüzde 2 oranında artarak 8.6 milyar dolara erişti. Intel’in PC geliri sektörün genel durumunu anlamak için de bir gösterge olarak kabul edildiği için kaydedilen bu yüzde 2’lik artış şirket tarafından PC sektörünün dengeye kavuşmaya başladığı şeklinde yorumlanıyor.

Intel CFO’su Stacy Smith’e göre, artık tabletler de şirketin satışlarına katkıda bulunuyor. Yılın ilk yarısında tablet alanında kuvvetli bir büyüme kaydettiklerini belirten Smith, PC ve tabletler bir arada değerlendirildiği zaman işlemci biriminin yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında büyüdüğünü ifade etti. Ancak şirket tarafından açıklanan rakamlara bakıldığında tabletlerin Intel’in mali bilançolarına henüz somut bir etki yapmadığı görülüyor. Sonuçları değerlendirme adına düzenlenen toplantıda da konuşan Smith, şirketin 2014 yılında 40 milyon tablet işlemcisi satmayı hedeflediğini dile getirdi.

İlgili >> Intel

İLGİLİ HABERLER