Teknoloji

Intel 100$ ultrabook yardımı söylentisini yalanladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu hafta başında Intel’in ultrabook üreticilerine ürün başına 100$’lık pazarlama desteğinde bulunacağı ve böylelikle donanım fiyatlarının düşeceği iddia edilmişti. Intel yöneticisi Bill Calder CNET’e yaptığı açıklamada ultrabook’lar için 100$’lık bir yardımın söz konusu olmadığını ve DigiTimes’ın haberinin yanlış olduğunu dile getirdi.

Intel’in bu konuda bir parasal yardımı olmasa da yonga üreticisinin ultrabook projesindeki iş ortaklarına yatırım yaptığı biliniyor. Nathan Brookwood adlı bir analistin CNET’e yaptığı açıklamaya göre tanıtım işbirliği başlığı altında düzenli bir şekilde para aktarımı yapıyor. Şirket üreticilere donanım üretmeleri için para vermek yerine tanıtım konusunda parasal destek sunuyor, böylelikle Amerikan Federal Ticaret Komisyonu’nun rekabete aykırı davranışlara karşı gösterdiği öfkeden de kaçınmış oluyor.

Intel bu 100$’lık desteği yapmasa bile ultrabook’ların fiyatlarında düşüş görülüyor. Ultrabook’ların yurtdışı satış fiyatının 1000$’ın altında olması hedefleniyordu. Ve bu fiyat eşiğinin altında fiyattan sunulan modeller çıkmaya başladı. Tabii ki, daha üstün özelliklere sahip modeller MacBook Air ile eşdeğer fiyatlardan sunuluyor. Ancak piyasaya daha fazla ürün girdikçe ortalama ürün fiyatı daha da aşağılara çekilecektir, üstelik Intel’in daha fazla parasal desteği olmadan.

İlgili – CNET (1)
İlgili – CNET (2)

İLGİLİ HABERLER