Teknoloji

Instapaper geliştiricisi Marco Arment’ten iPad Mini dedikodularına destek

Instapaper geliştiricisi Marco Arment’ten iPad Mini dedikodularına destek
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Instapaper’ın geliştiricisi Marco Arment, uygulamasının cihaz istatistiklerinde iki yeni iPad’in varlığının belirdiğine dikkat çekti. iPad2,5 ve iPad2,6 kodlarıyla belirtilen cihazları daha önce hiç görmediğini kaydeden Arment bunların uzun süredir dedikodusu yapılan iPad Mini’ye ait olduğunu düşünüyor. Tabii ki, Arment bunların bilgisayar korsanları tarafından üretilmiş sahte kodlar olabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor, ancak bu ihtimalin düşük olduğunu ve yeni iPad Mini’nin geleceğini dile getiriyor.

Instapaper geliştiricisi Marco Arment’ten iPad Mini dedikodularına destek

Arment, iPad 2’nin Wi-Fi, GSM ve CDMA tabanlı versiyonları için iPad2,1 ile iPad2,3 arası kodların kullanıldığını söylüyor. iPad2,4 ise üçüncü nesil iPad ile birlikte çıkarılmış ve üçüncü nesil tablete göre daha düşük bir fiyata sahip olan iPad 2’yi temsil ediyor. Arment, iPad2,5 ve iPad2,6’nın bu durumda iPad 2’nin boyutu küçültülmüş versiyonları da olabileceğini söylüyor. Ancak şu anda yeni iPad 2 modelleri çıkarmanın oldukça garip bir hamle olabileceğinin de altını çiziyor. Bu nedenle, bu model referanslarının iPad Mini’nin Wi-Fi ve Wi-Fi + 3G olmak iki farklı versiyonuna ait olmasının daha kuvvetli bir ihtimal taşıdığında dikkat çekiyor. Sonuç olarak Arment, iPad Mini’nin Apple A5 işlemci içeren ve 512 MB RAM barındıran, ayrıca Retina olmasa bile 1024 x 768 piksel çözünürlüklü, 7.85 inç’lik ekranı kaldıracak kadar yeterli bir GPU gücüne sahip olacağını iddia ediyor.

Arment, iPad Mini’nin eski ve yeni parçaların birleşiminden oluşan bir cihaz niteliği taşıyabileceğine de vurgu yapıyor. Bu durum Apple’a iPad Mini’nin fiyatını mümkün olduğu kadar aşağıda tutmasına izin verecek. Belki bu sayede iPad Mini’nin ABD satış fiyatı 250 dolar civarında olabilecek. iPad Mini’nin çıkıp çıkmayacağını görmek için eylül ve ekim aylarını daha yakın şekilde takip etmek gerekiyor. Son dedikodular iPad Mini’nin ekim ayında düzenlenecek ayrı bir etkinlikte tanıtılacağı ve aynı ay içinde yurt dışında piyasaya çıkacağı yönünde. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili >> Marco Arment

Günün Öne Çıkan Fırsatları

7.000 mAh pilli OPPO Reno16 F 5.747 TL indirimle 36.252 TL
7.000 mAh pilli OPPO Reno16 F 5.747 TL indirimle 36.252 TL
Satın Al
Galaxy Watch8 40 mm yüzde 29 indirimle 10.199 TL
Galaxy Watch8 40 mm yüzde 29 indirimle 10.199 TL
Satın Al
Dahili USB-C kablolu Anker powerbank 450 TL indirimle 1.999 TL
Dahili USB-C kablolu Anker powerbank 450 TL indirimle 1.999 TL
Satın Al
2 TB MSI Spatium M461 SSD yüzde 41 indirimle 11.999 TL
2 TB MSI Spatium M461 SSD yüzde 41 indirimle 11.999 TL
Satın Al
Dolby Atmos’lu Grundig DSB 3000 sepette 10.885,80 TL
Dolby Atmos’lu Grundig DSB 3000 sepette 10.885,80 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl