Manşetler

Instagram’ın yarısını Android kullanıcıları oluşturuyor

Instagram’ın Android uygulaması uzun bir bekleyişin ardından geçen yıl bu zamanlar yayınlanmıştı. Android versiyonunun yayınlanması Instagram’ın iOS platformunda da popülaritesinin artmasını sağlamış, kısa bir süre sonra da bu servis Facebook tarafından satın alınmıştı. Instagram önemli olayın yıldönümünde ilginç bir istatistik yayınladı. Buna göre platformun kullanıcı sayısının yarısını Android kullanıcıları oluşturuyor.

instagram-android-inceleme-040412-580-x-387

Instagram’ın Android uygulamasının çıkması bazı iOS kullanıcılarının burun kıvırmasına neden olmuş, Android telefonlarının değişen kamera kaliteleri nedeniyle sosyal ağ üzzerinde paylaşılan fotoğrafların kalitesinin düştüğü şeklinde şikayetler gelmişti. Ancak bu durum Android uygulamasının yayınlanmasının üzerinden bir gün geçmeden bir milyondan fazla kişinin uygulamayı indirmesine engel olmamıştı.

Şu anda bir Facebook iştiraki olan Instagram, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında uygulamayı hızlı ve kolay kullanılabilir bir hâle getirmek için sıkı şekilde çalıştıklarını belirtti, kendilerini mümkün olan en iyi Instagram deneyimini sunmaya adadıklarını da ekledi. Instagram son birkaç aydır da önemli bir büyüme gösteriyor. Geçtiğimiz şubat ayında 100 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşan fotoğraf paylaşımı tabanlı sosyal ağ ocak ayına göre 10 milyonluk bir büyüme kaydetmişti.

İlgili >>Instagram Blog

İLGİLİ HABERLER