Teknoloji

Instagram’ın toplam kullanıcı sayısı 40 milyona yükseldi

Facebook’un Instagram’ı 1 milyar dolar karşılığında satın almasıyla birlikte tüm gözler bu popüler fotoğraf paylaşım servisine çevrildi. Zaten onun öncesinde Android uygulamasının yayınlanması da belli bir ilgi artışına neden olmuştu. Satın almayla birlikte bu ilgi iyice arttı. 10 gün içinde 10 milyon yeni kullanıcı kaydı gerçekleştiren Instagram’ın toplam kullanıcı sayısı 40 milyona yükseldi.

Instagram fotoğraflarını web üzerinde görüntülemeye izin veren Gramfeed adlı sitenin geliştiricisi olan Rakshith Krishnappa yukarıdaki bilgiyi paylaştı. Instagram’ın API kayıtlarından uygulamanın 40 milyon kullanıcıya ulaştığına dikkat çekti. Bu tablo Instagram’ın Facebook’un toplam kullanıcı hacminin yüzde 5’ine denk geldiği anlamına geliyor. Ancak büyük ihtimalle bu 40 milyonun çoğunun Facebook üyeliği de bulunmaktadır.

Ekim 2010’da iOS uygulaması yayınlanan Instagram iki ay gibi kısa bir sürede 1 milyon kullanıcıya ulaşmış, Eylül 2011’de ise bu rakam 10 milyona çıkmıştı. Android uygulamasının çıkışının ardından geçen altı günlük süre içinde beş milyon yeni üye kazanan bu servis son 10 günde toplam 10 milyonluk üye kazanmıştı. Instagram, bu dönüm noktasıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER