Manşetler

Instagram’ın güncellenmiş hizmet koşulları ve gizlilik ilkesi yürürlüğe girdi

Instagram’ın yaklaşık bir ay önce büyük tartışma yaratan güncellenmiş hizmet koşulları dün itibariyle yürürlüğe girdi. Instagram’ın başlangıçta hizmet koşulları listesine eklediği yeni bir reklam bölümü sosyal ağ sitesinin kullanıcıları tarafından paylaşılan fotoğrafları farklı mecralarda da görüntülemesiyle ilgili bazı şartlar içeriyordu. Ancak bu durum Instagram’ın kullanıcı fotoğraflarını satabileceği gibi yanlış anlamaya neden oldu.

Kopan gürültünün ardından site yönetimi hizmet koşullarında yeniden düzenlemeye gitti ve bu yanlış anlamaya yol açan maddelerde değişiklikler yaptı. Sitenin kurucusu Kevin Systrom da kaleme aldığı bir yazıda Instagram’ın kullanıcıların paylaştığı fotoğrafları satma gibi bir niyetinin olmadığının altını çizdi. Instagram fotoğrafların reklamlarda ne zaman ve nasıl kullanılacağıyla ilgili açık ifadeleri eskiden olduğu gibi daha muğlak ve belirsiz ifadelerle değiştirdi.

Yeni hizmet koşullarıyla birlikte site kullanıcı bilgilerini ana şirket olan Facebook ile paylaşır hâle geldi. Bu durum da bazılarının gizlilik konusunda endişelerini yükseltmesine neden olacaktır, ancak Instagram bu iki sosyal ağ arasındaki veri alışverişi sayesinde gereksiz içeriğe karşı daha verimli bir şekilde savaşılacağını, sistem ve güvenilirlikle ilgili sorunların daha hızlı şekilde tespit edileceğini ve herkes için daha iyi işlevler inşa edileceğini öne sürüyor. Bunun yanı sıra söz konusu adım Instagram’ın Facebook’un tanıttığı Sosyal Ağ Araması sonuçları içinde yer alması için de gerekli bir adımdı. Doğrusunu söylemek gerekirse Instagram kitlesi tarafından paylaşılan ve önemli bir kısmı da coğrafi etiket taşıyan fotoğraflar Facebook’un bu yeni özelliği için hazine niteliği taşıyor.

Eğer Instagram’ın güncellenen hizmet koşullarından ve gizlilik ilkesinden hoşnut değilseniz, yapacağınız iş çok basit: Fotoğraf yüklemeyi bırakıp hesabı silmek. Bunun dışında bir tepki yöntemi yok gibi gösteriyor. Ancak çıkan son rakamlar da yapılan bu değişikliğin çoğu kullanıcının fikrini pek değiştirmediğini gösteriyor. Bununla birlikte Instagram’a elveda demek isteyenler için bazı alternatiflerin de ortaya çıkmaya başladığını belirtmeden geçmeyelim.

İlgili >> Instagram

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER