Teknoloji

Instagram’ın gizli hesapları ne kadar güvenli?

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

Instagram’da gizlenmiş hesaplara erişim uygulama içinden veya web sitesi üzerinden mümkün olmasa da, bu hesaplarda paylaşılan bir fotoğrafa ait bağlantıya sahip olanlar, çitin etrafından dolaşıp fotoğrafı görüntüleyebiliyor. Bu durum da Instagram’ın gizlilik uygulamalarının sorgulanmasına yol açıyor. Quartz sitesinin Instagram’ın gizlilik uygulamaları üstüne odaklanan haberinde, özellikle bir profilin herkese açık olduğu dönemde paylaşılan fotoğrafların daha sonra da erişilebilir olmasına dikkat çekiliyor. Quartz’ın girişimiyle söz konusu açık ortadan kalksa da, Instagram fotoğraflarının gizliliğine dair açıklar varlığını sürdürüyor.

Geçerli bir bağlantıya erişilebildiği takdirde Instagram’da gizli hesaplarda bulunan fotoğraflar rahatlıkla görüntülenebiliyor.

Instagram’ın gizlilik ayarlarındaki bu açıkta ise sosyal ağın karmaşık paylaşım ayarları önemli rol oynuyor. Twitter gibi pek çok servis yerleşik Instagram fotoğraflarına izin vermiyor. Bu da pek çok kullanıcıyı Instagram fotoğraflarını diğer platformda paylaşmak için kamuya açık bağlantılardan faydalanmak zorunda bırakıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER