Teknoloji

Instagram’ın Android uygulamasının eli kulağında

iPhone kullanıcıları arasında oldukça popüler uygulamalardan biri olan Instagram’ın Android versiyonu bir süredir bekleniyor. Instagram CEO’su Kevin Systrom bu yönde çalışmaların olduğu yönünde ipuçları vermişti. LeWeb konferansında konuşan Systrom sonunda müjdeyi verdi. Popüler fotoğraf paylaşım uygulamasının Android versiyonu çok yakında geliyor.

Systrom, Android uygulamasının hazırlanması işinin iki mühendis tarafından gerçekleştirilmekte olduğunu belirtti. Yine de, işlerin ne zaman hazır hâle geleceği konusunda kesin bir bilgi vermedi. Bu arada Instagram’ın iPhone platformunda gösterdiği başarının ardından Android tarafından onun klonları türemeye başlamıştı. Ancak Instagram’ın bu alana girmesiyle birlikte klonların pek şansı kalmayabilir. Üstelik Instagram’ın yakında çıkacağı duyurulan Android uygulamasıyla birlikte bu servisin popülaritesi ve yaygınlığı daha da artacaktır.

Systrom, iPhone 4’ün kamera ve ekranının kaliteli oluşu nedeniyle uygulama çıkarmaya iOS platformuyla başladıklarına dikkat çekti. Gerçekten geçen yıl piyasaya çıkan iPhone 4’ün ekranı o zamanın şartlarında, belki hâla da türünün en iyisi olarak nitelendirilmişti. Ayrıca kamerası da birçok çevre tarafından beğeniyle karşılanmıştı. iPhone 4’ün bu niteliklerini çığır açıcı olarak nitelendiren Systrom bundan yararlanmak amacıyla yola çıktıklarının altını çizdi.

Instagram’ın tepe yöneticisi geleceğe dönük reklam platformuyla ilgili planları da paylaştı. Gelecekte Audi, Burberry gibi markalarla işbirliklerinin yapılabileceğinin ipuçlarını verdi. Yine de, bu işe para kazanmak için başlamadıklarını, odaklandıkları noktanın ağı büyütmek olduğunu kaydetti. Reklamcıların dikkatini çekmek için de ağı büyütmenin gerekli olduğunu da eklemeden geçmedi.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER