Teknoloji

Instagram’ın Android uygulaması 6 günde 5 milyon indirme sayısına ulaştı

Geçtiğimiz bir haftanın en popüler şirketinin Instagram’ın olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Geçtiğimiz hafta yayınlanan Android uygulaması bir günde 1 milyon indirme rakamına ulaşan Instagram’a dair son bomba ise dün akşam saatlerinde patlamış ve Facebook’un Instagram’ı 1 milyar dolar karşılığında satın aldığı açıklanmıştı.

Instagram’ın Android uygulaması ise altı gündür piyasada. Mevcut rakamlara göre, uygulama 5 milyon indirme sayısına ulaşmış durumda. Yani uygulamanın popülaritesi henüz tükeneceğe benzemiyor. İlk 6 günde ulaşılan 5 milyonluk indirme rakamı, Instagram’ın Android tarihinin en başarılı piyasaya çıkışına imza atmasını sağladı.

Karşılaştırmak adına bir örnek vermek gerekirse, Instagram’ın iOS uygulamasının 5 milyon rakamına ulaşması 6 ay sonunda gerçekleşmişti.

iOS uygulamasının sahip olduğu büyük popülaritenin, Android uygulamasının bu denli hızlı bir başlangıç yapmış olmasında en büyük etki olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. 24 Mart’ta Android uygulaması için ön kayıtlar başladığında yapılan 430.000 ön kayıt ilginin ne kadar büyük olacağına dair bir işaret fişeği vazifesi görmüştü.

İlgili – TheNextWeb

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER