Teknoloji

Instagram’da ne kadar zaman geçirdiğinizi artık görebilirsiniz

instagram hareketlerin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ve Instagram geçtiğimiz ağustos ayında, kullanıcıların uygulamalar içinde ne kadar zaman harcadığını gösteren yeni aktivite göstergeleri çıkaracaklarını duyurmuştu. Ancak bunun ne gibi özellikler taşıyacağı belirtilmemişti.

Instagram en sonunda “Hareketlerin” olarak adlandırdığı özelliği kullanıma sundu. Burada günlük hatırlatma ayarları ve anında ilet bildirimlerini geçici olarak sessize alma seçeneği de yer alıyor. Bu özelliğe, profil sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan hamburger menü ikonu üzerinden erişmek mümkün oluyor. Menüyü açtığınızda “Hareketlerin” seçeneğini göreceksiniz.

Apple’ın iOS’te Ekran Süresi özelliğini getirmesi ve Google’ın da Android 9.0’da Dijital Denge kontrol panelini sunmasını dikkate alırsak, teknoloji şirketlerinin uygulamaları kullanma konusunda kullanıcılara daha fazla biçimde yardımcı olmaya çalıştığını görüyoruz.

Facebook ve Instagram’ın kontrol panelleri her bir uygulamada son 7 gün içinde ne kadar zaman harcandığını gösteriyor. Aynı zamanda dikkat dağıtıcı anında ilet bildirimlerini de sessize alma fırsatı veriyor. Böylelikle kullanıcılar fazla kullanım nedeniyle ruh sağlığını ve zindeliği kötü etkileyebilecek sosyal ağlarla etkileşimleri üzerinde daha fazla kontrol imkanı buluyor.

Instagram’ın ana şirketi Facebook henüz aktivite kontrol panelini kullanıma sunmadı. “Facebook’ta zamanınız” olarak adlandırılan bu özellik de Instagram’ın “Hareketlerin” paneli gibi geçtiğimiz yaz duyurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER