Teknoloji

Instagram’da 2013’ün unutulmaz anları

Yeni mesajlaşma özelliği Instagram Direct’i geçtiğimiz günlerde tanıtan Instagram, bütün bu koşuşturma esnasında 2013’e geri dönüp bakmayı da ihmal etmedi. 2013’ü değerlendirme konusunda Facebook, YouTube ve Twitter’a katılan fotoğraf ve video tabanlı sosyal ağ, oldukça hareketli bir yılı geride bıraktı. Aktif kullanıcı sayısı 150 milyonu bulan servise günlük yüklenen ortalama fotoğraf sayısıysa 5 milyona ulaştı.

instagram-logo-060513

Instagram’da 2013 yılının en çok beğenilen fotoğrafının sahibi Kanadalı ünlü şarkıcı Justin Bieber oldu. Bieber’ın ünlü şarkıcı ve oyuncu Will Smith ile birlikte verdiği poz 1 milyon 496 bin 70 beğeni aldı. Instagram’daki en popüler kullanıcının belirlenmesi sırasında da genç kızların tercihlerinin etkili olduğu açık bir biçimde görülüyor. İngiliz pop müzik grubu One Direction’ın üyelerinden Harry Styles 5 milyon 718 bin 141 takipçisiyle en popüler Instagram kullanıcısı olurken, Styles’ı 4 milyon 565 bin 578 takipçisiyle grup arkadaşı Niall Horam izliyor. One Direction grubunun resmi Instagram hesabıysa 3 milyon 960 bin 762 takipçisiyle listenin üçüncü sırasında yer alıyor.

Instagram’da yılın en popüler etiketleri #tbt (Throw back Thursday), #friends, #fashion, #food ve #selfie olurken, coğrafi olarak en çok etiketlenen şehirler New York, Bangkok, Los Angeles, Londra ve  Sao Paulo oldu. Instagram’da yılın en çok fotoğraf yüklenen günü ise ABD’nin Şükran Günü’nün Musevilerin ise Hannukah’ın başlangıcını kutladıkları 28 Kasım Perşembe oldu.

İlgili >> Instagram Blog, Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER