Manşetler

Instagram zoom yapma özelliğine sonunda kavuşuyor

instagram zoom yapmaInstagram fotoğraf ve kısa video paylaşımı konusunda en popüler mecralardan biri olsa da, platformun kullanıcı deneyimini geliştirme konusunda biraz yavaş hareket ettiğini söylemek gerekiyor. Facebook’un sahip olduğu sosyal ağ, yüksek çözünürlüklü içerikleri ve 1:1 dışındaki görüntü oranlarını desteklemeye geçtiğimiz yıl başlamıştı. Uzun süredir beklenen ve insanların aradığı bir özellik olan zoom yapma özelliği de sonunda kullanıcılarla buluşuyor.

Instagram zoom yapma özelliğini Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu. Popüler fotoğraf ve video paylaşım servisinin yakınlaştırma özelliği, tahmin edildiği biçimde işliyor. Kullanıcılar parmaklarıyla kıstırma hareketi yaparak dikkatlerini çeken içerikleri daha yakından inceleyebiliyor.

Instagram zoom yapma özelliği bir devrim değil

Instagram yaklaşık altı yaşını doldurmuş bir uygulama. Bu altı yılın dördü de Facebook’un kanatları altında geçmiş durumda. Dolayısıyla zoom yapma özelliğinin biraz gecikmiş bir ekleme olduğu bile rahatlıkla söylenebilir. Söz konusu özellik önce iOS’te kullanıcılara sunuluyor. Android kullanıcılarının da aradan fazla zaman geçmeden özellikle tanışması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER