Teknoloji

Instagram zamana dayalı akış sıralaması için testlere başladı

instagram

Instagram zamana dayalı akış sıralamasını geri getireceğini daha önce açıklamıştı. Popüler sosyal ağın şefi Adam Mosseri, bunun için testlerin başladığını duyurdu. Zamana dayalı akış sıralamasına ek olarak başka bir akış ayarı da Instagram’ın test programında yer alıyor.

Mosseri paylaştığı videoda Instagram’ın akışında paylaşımların gösterimi için üç seçenekli bir menü görülüyor. “Home” (Ana Ekran) ayarı, kullanıcılara aşina oldukları bir deneyim sunuyor. İçerikler Instagram’ın kullanıcı ilgisini ve beğenisini analiz eden algoritmaları doğrultusunda sıralanıyor. “Favoriler” seçeneğinde kullanıcılar tarafından seçilen belli hesapların paylaşımları gösteriliyor. “Takip Edilenler” seçeneği ise kullanıcıların takip ettikleri hesapların paylaşımlarını zamana dayalı akış sıralamasıyla görmesini sağlıyor.

Mosseri, zamana dayalı akış sıralamasının gelişini aralık ayında ABD Senatosu’nda verdiği ifadede açıklamıştı. Mosseri, yine geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bir soru-cevap seansında da favoriler fikrinin testlerinin başladığını dile getirmişti.

Bazı Instagram kullanıcıları test edilen yeni özellikleri şimdiden uygulamada görüyor. Değişikliklerin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER