Manşetler

Instagram yeni tasarım ile siyah ve beyaza yönelebilir

instagram yeni tasarım

instagram yeni tasarımSosyal ağ platformları içinde Instagram’ın en yavaş değişim gösteren olduğunu kabul etmek gerekiyor. Diğerlerinin gerçek hayattan alınmış nesneleri kullanmaktan vazgeçtiği bir ortamda Instagram simgesi olarak gerçekçi görünen bir kamerayı kullanmayı sürdürüyor. Ancak uygulamanın içinde bulunduğumuz zamanın şartlarına göre modernleşeceğini gösteren bazı işaretler bulunuyor. Sızan son ekran görüntüleri Instagram’ın mavi ve turuncu ağırlıklı tasarımından vazgeçip siyah ve beyaz gibi düz bir tasarıma geçeceğini gösteriyor.

Anton Abramov adlı bir kaynak tarafından yayılan ekran görüntülerine göre yeni tasarımda beyaz alan kullanımı artıyor ve uygulama içindeki ikonların tasarımında değişiklikler yapılıyor. Kamera ikonu içinde bir dairenin yer aldığı dikdörtgen ile değiştiriliyor, kameraya biraz daha benziyor. Bildirimler bölümü bir kalp ikonu ve ona işaret eden, içinde bildirim sayısını da gösteren kalp baloncuğuyla birlikte gösteriliyor.

Bu tasarım sonucunda kullanıcılar daha modern görünümlü bir Instagram’ı kullanmanın tadını çıkaracaklardır. Bu tasarımın daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Instagram’ın The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, yeni deneyimler sürekli, kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin katılımıyla test ediliyor ve bu yeni tasarım da şu an için sadece bir test niteliği taşıyor. Instagram yeni tasarım testleri bittiğinde son kararını verecektir.

Siz Instagram’ın denediği bu yeni tasarım için ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER