Teknoloji

Instagram’ın yeni hikaye çıkartması grup sohbeti başlatıyor

instagram

Hikayeler özelliği Instagram‘ın en önemli parçaları arasında yer alıyor. Sosyal paylaşım sitesi de, düzenli olarak bu özelliği farklı araçlarla güncelliyor. Bu araçların en yenisi sohbet çıkartması adını taşıyor. Instagram hikayelerine eklenebilen bu yeni çıkartmayla kullanıcılar, çok sayıda takipçinin katıldığı grup sohbetleri başlatabilecek.

Instagram’ın hikayelerde sunduğu çıkartma portföyü oldukça geniş. Çıkartmalar sayesinde hikayeler üzerinde anket yapmak, soru sormak, test yapmak, geri sayım gerçekleştirmek mümkün oluyor. Sohbet çıkartması ise mevcut çözümlere kıyasla daha standart bir çözüm gibi görünüyor. Bu çıkartma sayesinde kullanıcıların plan yapmasının kolaylaşabileceği belirtiliyor. Ancak pek çok kişi, sohbet çıkartmasının kalabalık “geyik muhabbetleri” başlatmak için kullanılacağını düşünüyor.

Hikayeye eklenen sohbet çıkartmasına dokunan kullanıcılar, hikayenin sahibine grup sohbetine katılmak için bir talep göndermiş olacak. Bu talebi onaylama konusunda karar, hikaye sahibine bırakılacak. Grup sohbeti, Instagram’ın gelen kutusunda açılacak sohbet ekranı üzerinde gerçekleştirilecek.

Instagram’ın yeni özelliği, sosyal ağda gerçek arkadaşlarıyla etkileşime geçmeyi sevenler için tasarlanmış gibi görünüyor. Sosyal ağın popüler kullanıcılarının bu özellikten nasıl yararlanacağı ise şu an için tam olarak kestirilemiyor. Takipçilerle etkileşim için bu özelliği kullanmak mümkün olsa da, bunun çok takipçili kişilere büyük bir zahmet getireceğini görmek çok zor değil. Dolayısıyla Instagram’ın yeni çıkartmasıyla “burası arkadaşlarınızla da sohbet edebileceğiniz bir yer” mesajını verdiği söylenebilir. Instagram kullanıcılarının bu mesaja ne kadar itibar edeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER