Manşetler

Resmi Instagram uygulaması önümüzdeki haftalarda Windows Phone’daki yerini alacak

Windows Phone kullanıcıları uzun süredir bekledikleri resmi Instagram uygulamasına nihayet kavuşuyor. Nokia’nın aylardır süren yoğun baskısının ardından, Instagram CEO’su Kevin Systrom resmi uygulamanın kısa bir süre içinde Windows Phone kullanıcılarına ulaştırılacağını doğruladı. Nihai hedeflerinin kullanmak isteyen herkese Instagram’ı ulaştırmak olduğunu söyleyen Systrom, Windows Phone kullanıcılarının güzel görüntüleri yakalamak ve paylaşmak için Instagram’ı kullanmasını heyecanla beklediklerini dile getirdi.

instagram-logo-060513

Resmi Instagram uygulamasıyla birlikte Windows Phone ekosistemindeki önemli bir boşluk kapanmış olacak. Nokia World etkinliğinde de duyurulan Instagram uygulamasına dair fazla bir detay açıklanmazken, şu aşamada sadece uygulamanın önümüzdeki haftalarda yayınlanacağı belirtildi. Halihazırda Windows Phone kullanıcıları 6tag gibi üçüncü taraf uygulamaları aracılığıyla Instagram’a erişebiliyor. Sürekli olarak güncellenen 6tag’e son olarak iOS ve Android’deki resmi Instagram uygulamalarında bulunmayan kolaj özelliği eklenmişti. 6tag’in katettiği mesafe üçüncü taraf uygulamalarının Windows Phone kullanıcılarına daha iyi bir Instagram deneyimi sunabileceğini düşündürse de, resmi uygulama da ciddi bir kullanıcı tabanına sahip olacaktır.

Instagram’ın gelişi Microsoft ve Windows Phone için oldukça büyük bir önem taşıyor. Yazılım devi Instagram’ı kendi mobil ekosistemine çekebilmek için uzun süre boyunca ciddi bir çaba sarfetmişti. Bahsedilen sadece bir uygulama olsa da, Instagram’ın olmamasından ötürü Windows Phone’a mesafeli yaklaşan bir kitlenin var olduğu göz önüne alınınca Instagram’ın Microsoft için önemi bir kez daha anlaşılıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER