Manşetler

Instagram nihayet Windows Phone’da, ancak şimdilik BETA etiketiyle

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows Phone telefonlarında Instagram’ın eksikliğini fazlasıyla hissedenler, üçüncü taraf uygulamalardan tatmin olmayanlar nihayet muradlarına erdiler. Instagram’ın birkaç hafta önce sözünü verdiği Windows Phone uygulaması, “BETA” etiketi taşısa da, Windows Phone Mağaza’da yayınlandı.

instagram-windows-phone-uygulama-201113

İlk olarak iOS platformuna giriş yapan popüler fotoğraf paylaşım uygulamasının Android’e gelişi ancak Mart 2012’de gerçekleşmiş, bu olay sonrasında da Instagram uçuşa geçmişti. Facebook tarafından satın alınan servis dünyanın dört bir yanında 150 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılıyor. Windows Phone versiyonunun çıkışıyla birlikte bu sayı daha da artacaktır.

Ne var ki, Windows Phone uygulaması iOS ve Android’deki versiyonların seviyesinin altında kalıyor. Instagram, Windows Phone cihaz sahiplerine Instagram deneyimini mümkün olan en kısa zamanda sunmak için sadece çekirdek niteliklere odaklanmış.

Zaten bu yüzden uygulama “BETA” etiketi taşıyor. Instagram bu uygulamayı geliştirmeye devam edeceğini ve mümkün olan en iyi Instagram deneyimini sunacağını vadetti. Mevcut uygulamada filtreler, video kayıt, bulanıklaştırma efektleri, paylaşım seçenekleri, sınırsız yükleme imkanı, ön ve arka kamera desteği gibi unsurlar yer alıyor.

Instagram Windows Phone uygulaması çıkarmaya karar vermesinde bu platformun artan popülaritesinin büyük rol oynadığının altını çiziyor. Geçtiğimiz günlerde reklam gösterimine başlayan Instagram’ın daha fazla mobil kullanıcıya reklam göstermesi için Windows Phone kullanıcılarını da kapsaması gerekiyor. İşte Windows Phone uygulamasıyla buna kapı açılmış oldu.

Türkçe dil desteğine de sahip olan Instagram BETA Windows Phone uygulamasını Mağaza’da aradığınızda ilk etapta göremeyebilirsiniz. Aşağıdaki ilgili Windows Phone Mağaza bağlantısını takip ederek bu uygulamayı doğrudan indirebilirsiniz.

İlgili >> Instagram Blog, Windows Phone Mağaza (Instagram BETA)

İLGİLİ HABERLER