Manşetler

Instagram web tabanlı profil sayfalarını kullanıma sundu

Instagram web üzerinden erişilebilen profil sayfalarını faaliyet geçirdi. Bu sayfalar sayesinde Instagram kullanıcılarının bu platform üzerinde yaptığı paylaşımlar masaüstü internet tarayıcıları üzerinden de görülebilecek. Her bir profil sayfasının üzerinde kullanıcının en son fotoğraflarını barındıran bir başlık bölümü, Takip et butonu, tarihe göre sıralanmış fotoğraflar yer alacak. Her bir fotoğrafın üzerine fare imlecini getirmek bu fotoğrafı kaç kişinin beğendiğini veya buna ne kadar yorum geldiğini gösterecek. Fotoğraf üzerine tıklandığında ise fotoğraf web tabanlı görüntüleyici üzerinde açılacak.

Instagram CEO’su Kevin Systrom bu özelliğin insanlar tarafından bir süredir beklendiğini belirtirken, web profilleri sayesinde kullanıcılara fotoğraflarını daha fazla kişiyle paylaşmak için bir imkan tanıdıklarını ve web üzerinde yeni kullanıcılar keşfetmeyi kolaylaştırmayı amaçladıklarını kaydetti. Web tabanlı profil sayfaları kazanan Instagram’ın yine de mobil ortamla daha sıkı fıkı olduğu söylenebilir. Web tarafındaki Instagram hâla arama özelliğinden, fotoğraflarda gezinmeyi kolaylaştıran haber kaynağından veya fotoğrafları web üzerinden yükleme özelliğinden yoksun. Aslında son özelliğin gelmesini beklemiyoruz, bu durumda Instagram’ın Flickr’dan pek farkı olacağı da söylenemez. Bu arada Instagram’dan The Verge sitesine verilen bir bilgiye göre haber kaynağı özelliğinin masaüstü ortamına getirilmesi düşünülüyor.

Instagram’ın web tabanlı profil sayfaları henüz tüm kullanıcılar için aktif hâle gelmiş değil. Teknoblog’un kullanıcı adını barındıran URL’ye (http://instagram.com/teknoblog) girdiğinizde karşınıza henüz web profili özelliğinin tüm kullanıcılar için aktif olarak sunulmadığını belirten bir mesaj çıkacaktır. Ancak Instagram’dan gelen açıklamada bu hafta sonuna kadar tüm kullanıcıların web profil sayfaları açılmış olacak, bu nedenle kullanıcıların sayfalarının aktif olup olmadığını sıklıkla kontrol etmelerinde fayda var. Instagram’ın blogu üzerinden gösterilen örnek sayfaya baktığımızda mobil fotoğraf paylaşım servisinin profil sayfalarını tasarlarken kendisini satın alan Facebook’un zaman tüneli bazlı sayfalarından ilham aldığı söylenebilir.

İlgili >> Instagram Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER