Manşetler

Instagram’ın yeni web sitesinde büyük fotoğraflar ön planda

instagram-web-profil-100615-1

Söz Instagram’dan açıldığında servisin bir web sitesi bulunduğu gerçeği, çok az kişinin aklına düşüyor. Ancak bu durum Instagram’ı web sitesini canlı ve güncel tutmak için çalışma yapmaktan alıkoymuşa benzemiyor. Web ve mobil sitesi için yeni bir tasarım hazırlayan Instagram, yeni tasarımın dağıtımına bu hafta içinde başlayıp haftanın sonu itibarıyla tüm kullanıcılarına yeni tasarımı ulaştırmış olmayı planlıyor.

Yeni tasarımla birlikte Instagram’ın web sitesinde fotoğraflar eskiye kıyasla daha büyük biçimde gösterilecek. Söz konusu büyümenin en net görüldüğü alan ise profil sayfaları oluyor. Daha önce beş fotoğraftan oluşan sıraların bulunduğu sayfalarda artık üç fotoğraftan oluşan sıralara yer verilecek. Sayfanın en üstünde fotoğrafların birleşiminde oluşan kapak fotoğrafı da, yeni tasarımla birlikte ortadan kayboluyor. Yuvarlak profil fotoğrafları ise mobil uygulamaların ardından Instagram’ın web sitesinde de boy gösteriyor.

Instagram web sitesinin yeni profil sayfaları, sadelikleri nedeniyle akıllara VSCO Grid sayfalarını getiriyor. Bu benzerliğin bir sürpriz olmadığını ve Instagram’ın VSCO’da etkileyici çalışmalar paylaşan fotoğrafçıları kendisine doğru çekmek için tasarım değişikliğine gittiğini söylemek çok ilgisiz bir önerme olmayacaktır. Instagram’ın yeni tasarım anlayışı etiket sayfalarında ve ana akışta da kendisini gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER