Teknoloji

Instagram web sitesine nihayet bir arama motoru eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram-web-arama-210715

Instagram’ın web sitesinin yetenekleri mobil uygulamaları kadar fazla değil. Ancak yavaş da olsa gelen güncellemelerle birlikte bu web sitesi daha kullanışlı hâle geliyor. Açılmasının üstünden neredeyse üç yıl geçtikten sonra, Instagram’ın web sitesine arama özelliği nihayet eklendi.

Bundan böyle Instagram’ın web sitesine girerek konu etiketleri, konumlar ve kullanıcı hesaplarında aramalarınızı masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada Instagram konu etiketleri ve konumlar için açılış sayfalarını da elden geçirdi. Bundan böyle Instagram.com üzerinde bir bağlantıya tıkladığınızda, en son fotoğrafların üstüne yerleştirilen bir alanda en popüler sonuçları görüyorsunuz.

Bu adım Instagram mobil uygulamasında arama ve keşfetme özelliklerini iyileştirdikten yaklaşık bir ay sonra geldi. Mobil uygulamada yer alan “keşfet” sekmesi yeniden tasarlanmış, popüler etiketler ve yerler öne çıkarılmıştı. Bu yenilikler henüz web tarafına gelmedi ve gelişi biraz zaman alabilir.

Instagram web sitesine getirdiği bu son yenilikle ilgili olarak yayınladığı blog yazısında Instagram.com sitesinin mobil uygulamaları tamamlayıcı nitelikte olduğunu kaydetti. Bu, Instagram’ın öncelikleri arasında web’in hiçbir zaman olmayacağını söylemenin farklı bir yolu gibi görünüyor. Ne var ki, uzun zamandır beklenen arama işlevlerinin siteye eklenmesi oldukça memnun edici.

İLGİLİ HABERLER