Manşetler

Instagram video süresi 60 saniyeye kadar uzatıldı

instagram video süresi

Instagram bundan iki ay önce reklam verenlere videolarının süresini 60 saniyeye uzatma iznini vermişti. Şimdi bu ayrıcalığı normal kullanıcılarına da tanıyor. Haziran 2013’te ilk kez sunulan Instagram videoları şimdiye kadar sadece 15 saniye ile sınırlıydı. Bundan böyle videoların uzunluğu 1 dakikaya kadar çıkabilecek.

Ana şirketi Facebook gibi Instagram da haber kaynağını kronolojik olarak sıralanmış yapıdan içinde videoların da olduğu ve reklam verenlerin daha fazla seveceği bir yapıya kademeli olarak dönüştürüyor. Şirketten verilen bilgiye göre, eride kalan altı ayda Instagram kullanıcılarının video izlerken geçirdiği süre yüzde 40 artış gösterdi.

Instagram daha önce videoların izlenme sayılarını herkese açık olarak göstermeye başlamış, böylelikle yayıncıları ve reklam verenleri daha fazla video yayınlamaya teşvik etmeye başlamıştı. Ayrıca Instagram çeşitli özel olaylarla ilgili popüler videoları bir araya getirerek bunların haberini, kaynağının en tepesinde göze çarpacak şekilde vermeye başlamıştı.

Instagram iOS uygulaması için bugün gelen güncellemeyle birlikte yapımcılara yararlı bir araç da yeniden sunuluyor, film rulosu içindeki birden fazla video klibi seçerek video oluşturmak mümkün oluyor. Video klipleri birleştirmeye yarayan çeşitli uygulamalar türemişti, ancak Instagram bu işi yeniden üstlenmeye başlıyor.

Instagram video süresi değişikliğini içeren güncelleme iOS ve Android uygulamaları için yayınlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER