Manşetler

Instagram’a video sohbet ve yenilenmiş Keşfet sayfası geliyor

instagram video sohbet

instagram video sohbet

Instagram bugün birtakım yeni özelliklerin çıkışını gerçekleştiriyor. Bunların arasında video sohbet ve yeniden tasarlanmış Keşfet sayfası da bulunuyor.

Keşfet sayfası artık sayfanın en tepesinde karusel biçiminde gösterilen butonlar bulunacak. Kullanıcılara hayvanlar, fotoğrafçılık, mimarlık gibi belirli konu başlıkları gösterilecek. Kullanıcılar bu tür özel konular hakkında daha fazla paylaşım görme imkanına sahip olacak.

instagram keşfet sayfasıGüncellemeyle birlikte ilgi alanlarınıza uygun daha fazla içerikte gezinme şansına sahip olacaksınız. Instagram’ın Keşfet sayfası genel olarak Instagram’ın seveceğinizi düşündüğü paylaşımlara yer verdiği bir sayfadır. Ayrıca bu sayfa kullanıcılara yeni içerikleri, kişileri ve markaları keşfetmelerine imkan sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Keşfet sekmesi geçmişte de birkaç kez düzenlemeden geçmişti. Bildiğiniz kişilerin paylaştığı fotoğraflar, Hikâyeler, videoların daha fazla ön plana çıkarılması gibi birtakım eklemeler yapılmıştı.

Ayrıca Instagram kullanıcılara görüntülü sohbet imkanı getiriyor. Şu anda test aşamasında olan video sohbet özelliği çok yakında dünya çapında kullanıcılara sunulacak. Video sohbete başlamak isteyen kullanıcıların, aramak istedikleri kişilerin sohbet ekranına girip burada tepede yer alan yeni kamera ikonuna tıklatmaları yeterli oluyor.

Instagram’da bir grup sohbeti ya da doğrudan mesajlaşma başlatmak için, ana sayfada sağ üst köşede görülen uçak ikonuna tıklatmalı, daha sonra açılan sayfada + işaretine tıklatarak bir ya da daha fazla kişi seçmelisiniz.

Video sohbet bir kişiyle ya da küçük bir kullanıcı grubuyla gerçekleştirilebiliyor. Sohbet sırasında video ekranını küçültebilir, Instagram’da gezinirken de sohbete devam edebilirsiniz. Video sohbet özelliğinin geleceği son birkaç aydır konuşuluyordu. Ne var ki, Instagram bir görüntülü görüşme içinde kaç kişinin aynı anda yer alabileceği hakkında bir bilgi vermedi.

Bugün gelen güncellemelerle birlikte Instagram gerçek anlamda eksiksiz bir mesajlaşma servisine de dönüşmüş oluyor. Servisin, başlangıçta yola çıktığı fotoğraf paylaşımı ağı özelliğinin üstüne epey unsur eklediğine tanık olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Instagram, video sohbet ve yeni Keşfet sayfasının önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara ulaştırılacağını duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER