EğlenceManşetler

Instagram video servisini 20 Haziran’da duyurabilir

instagram algoritması

instagram video

Geçen hafta içinde Instagram’ın daha uzun videoların yer aldığı bir merkez oluşturacağı şeklinde haberler çıkmıştı. Söz konusu özelliğin 20 Haziran’da duyurulacağı iddia edilmişti. TechCrunch, Instagram’ın 20 Haziran tarihli özel bir etkinlik için medya mensuplarından cevap beklediğini kaydetti. Bu da söz konusu iddiaları doğrulamış oluyor.

Instagram’ın gönderdiği davetiyede paylaşılacak bazı haberlerin olduğu dile getiriliyor. Instagram, açacağı video bölümüyle bir sosyal medya servisinden medya servisine dönüşme yolunda önemli bir adım atabilir, YouTube ve Snapchat Discover gibi, daha uzun süreli video izleme imkanı sunan servislerden izleyici çalabilir.

TechCrunch’ın çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, yapımcılara 4K, tam ekranlı, düşey olarak da çekilmiş videoları yükleme imkanı sunulacak. Bunların uzunluğu mevcut sınır olan 60 saniyenin üstüne çıkabilecek. Videolar merkez niteliğindeki bir portaldan izlenecek. Bu portalda popüler videolar farklı bölümler hâlinde sunulacak. Daha önce izlenmeye başlanmış videoları kaldığı yerden izlemeye devam edebileceksiniz. Video portalının Instagram’ın içinde mi, yoksa ayrı bir uygulamada mı olup olmayacağı bilinmiyor.

Instagram 20 Haziran’daki etkinlikte sosyal medya yıldızları ve içerik stüdyolarıyla da buluşuyor. Bu etkinlikte lansman sırasında iş birliği yapılacak ortaklar da açıklanacaktır. İçeriğin YouTube’daki yıldız yapımcıların içeriklerine benzer kalite ve nitelikte olması bekleniyor. Instagram, yapımcıların video yukarı sürüklenince açılacak bir sayfanın bağlantısını videoya eklemelerine izin verecek. Böylelikle yapımcılar sosyal ağ profillerine, mağazalarına veya web sitelerine daha fazla ziyaretçi çekebilecek.

Instagram yapımcılara uzun videolarından para kazanma imkanı da sunmak istiyor. Ancak bunun nasıl olacağı konusunda henüz bir şablon netleşmedi. Yapımcılar videonun önünde gösterilen reklamlardan komisyon alabilir ya da video ortalarında da benzer gelir modeli doğrultusunda reklamlar gösterilebilir.

Instagram’ın 20 Haziran etkinliğinde 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığını açıklaması da beklentiler arasında yer alıyor. Sosyal ağ, Aralık 2016’da 600 milyon, Nisan 2017’de 700 milyon ve Eylül 2017’de 800 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Eğer her dört ayda bir 100 milyon kullanıcı ekleniyorsa, 20 Haziran etkinliğine kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşılmış olacaktır.

Facebook’un iştiraki, YouTube ve Snapchat Discover arasında ince bir denge tutturabilir. YouTube’da geniş yelpazede içerik bulunuyor, ancak amatör videoların çok olduğu bir ortamda kaliteli videolara erişim kolay olmuyor. İyi bir algoritma, zevkler ve kişiselleştirme tercihleri doğrultusunda bir araya getirilmiş içerikler ve daha kısıtlı içerik kaynağıyla Instagram, kullanıcıların ilgisini çekebilir.

İLGİLİ HABERLER