Manşetler

Instagram reklamları Türkiye’ye geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram-reklam-090915

Reklam platformu için büyük değişiklikler açıklayan Instagram, yakında şirketlerin 30 saniyelik video reklamlar göstermesine izin verecek. Instagram’daki normal videoların maksimum 15 saniye uzunluğunda olabildiği göz önüne alınınca servisin şirketlere kendilerini anlatabilmeleri için biraz avantaj sağladığı görülüyor.

Buna ek olarak, Instagram reklamlarını daha fazla şirketin kullanımına sunmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar sadece Instagram ile işbirliğinde olan büyük şirketler platformda reklamlarını yayınlayabilmişti. Önümüzdeki aydan itibaren küçük şirketler de, Instagram’da reklam alanı satın alabilecek.

Instagram reklamlarının gösterileceği ülkeler arasına 30 Eylülden itibaren Türkiye, Hindistan, İtalya, İspanya, Güney Kore ve Meksika’nın da bulunduğu 30 ülke daha katılacak.

Reklam gösterimi için “Marquee” adını verdiği özel bir ürün daha geliştiren Instagram, büyük şirketlere kısa sürede daha geniş bir kitleye erişim imkanı verecek. Instagram Marquee’yi özellikle vizyona giren filmler veya piyasaya yeni sürülen ürünler için mükemmel bir araç olarak tanımlıyor. Instagram’ın sahibi olan Facebook’un reklam konusundaki tecrübesi göz önüne alınınca fotoğraf paylaşım servisinin reklam altyapısını hızla geliştirmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER