DosyaManşetler

Instagram video hakkında bilmek istedikleriniz

Video yükselen değer ve Instagram’ın da buna kayıtsız kalması beklenemezdi. Bugün duyurulan video paylaşım özellliği sayesinde Instagram kullanıcıları filtrelerle güzelleştirilmiş fotoğrafların yanı sıra aynı şekilde hazırlanmış videoları da takipçileriyle paylaşabilecek. Facebook bu güncellemeyle birlikte Twitter’ın Vine uygulamasına da cevap vermiş oluyor. Her ne kadar basit bir güncelleme gibi görünse de, Instagram’ın video kayıt özelliğinin nasıl çalıştığına biraz daha yakından bakmak gerekiyor. Yazının devamında bu konuda aydınlatıcı bilgilere ulaşabilirsiniz.

instagram-video-kayit-200613-1

Video Kaydetme

Instagram’ın yeni video servisi bir seferde 15 saniyelik video kaydı yapmaya izin veriyor. Başlangıçta yapmanız gereken tek şey fotoğraf ekranındayken film kamerası ikonuna dokunup video moduna geçmek. Daha sonra kayıt butonuna basın ve çekime başlayın. Tıpkı Vine’da video kaydederken olduğu gibi kayıt tuşuna basılı tutup kaydı sürdürebilir, parmağınızı kayıt tuşundan çekerek kaydı durdurabilirsiniz. Bu şekilde parçalı video kaydı yapıp toplamda 15 saniyelik bir kayda ulaşabilirsiniz.

instagram-video-kayit-200613-2

Video Düzenleme

Instagram’ın video kayıt işlevini eşsiz kılan unsur çekimden sonra yapabilecekleriniz. Instagram’ı ünlü yapan filtrelerin kullanımı ve söz konusu video kaydı olduğunda da durum değişmiyor. Uygulama içinde 13 tane video odaklı filtre bulunuyor. Bu filtreler çekim sonrasında videoya uygulanarak farklı hava verilebiliyor. Ayrıca Instagram videodan seçilen bir anlık görüntünün kapak görseli olarak haber kaynağı içinde görüntülenmesine de imkan tanıyor.

instagram-video-kayit-200613-3

Video Dengeleme

Çekilen videonun dengelenmesi de Instagram uygulamasının sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Film rulosuna dönün ve buradan bir video seçin. Instagram uygulaması içinde yer alan Cinema modu sayesinde çekilen videolardaki titreme ve sarsıntıları düzeltin, akıllı telefonlarla çekilen videolarda genellikle eksik olan pürüzsüzlüğü ekleyin.

Video Paylaşımı

Çektiğiniz ve sonrasında filtre ekleyip düzenlediğiniz videonuzu tıpkı fotoğraflarınız gibi profilinizde paylaşabilirsiniz. Instagram videoların haber kaynağında gösterimi konusunda da düzeni bozmamaya gayret göstermiş. Paylaşılan videolara ait önizleme fotoğraflarının sağ üst köşesinde yer alan simge sayesinde paylaşılanın video olduğu anlaşılıyor. Önizleme görseline tıklatmak da videonun oynatılmaya başlaması için yeterli oluyor. Bu arada Instagram üzerinde hazırlanan videolar Facebook üzerinden de paylaşılabiliyor.

instagram-video-kayit-200613-4

Video İzleme

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, videoyu izlemek için önizleme görseline tıklatmak yeterli. Haber kaynağı üzerinden başkalarının paylaştığı videoları da hızlı şekilde izleyebilirsiniz.

Instagram Uygulamasını Nereden İndirebilirsiniz?

Instagram’a video kayıt ve paylaşım özelliğini getiren güncelleme uygulamanın iOS ve Android versiyonları için yayınlandı. Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu da buradan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER