Manşetler

Instagram video konusunda geri adım atmayacak

instagram koleksiyon

Instagram video içeriklerinin artması konusunda kullanıcılarından gelen tepkilere rağmen geri adım atmayacak gibi görünüyor. Platformun başındaki isim olan Adam Mosseri, kısa bir videoyla Instagram’ın fotoğraflara dayanan kökünden uzaklaşmayı sürdüreceğini belirtti.

Mosseri, “Dürüst olmam gerekiyor. Zaman içinde videonun Instagram’daki yerinin çok daha fazla olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Instagram’da yine fotoğrafları görmek mümkün olacak. Ancak Mosseri’ye göre, fotoğraftan videoya geçişi kullanıcılar yönlendirecek. Videoların paylaşımının ve izlenmesinin arttığını belirten Mosseri, bu dönüşüme güvendiklerini dile getirdi.

Mosseri’nin açıklamalarının Kylie Jenner ve Kim Kardashian’a bir yanıt olduğu söylenebilir. İki kardeş de “Instagram’ı yeniden Instagram yapın” başlıklı bir gönderinin ekran görüntüsünü paylaşmıştı. Bu gönderiyle bağlantılı Change.org kampanyasının imzacı sayısı da 130 bini geçmiş durumda.

Instagram video içeriklerini artırarak TikTok’la mücadele etmeyi amaçlıyor

TikTok’a rakip olarak sunduğu Reels formatını öne çıkarmak için ciddi anlamda mesai harcayan Instagram, uygulamada geçirilen zamanı da artırmaya çalışıyor. Ana ekranı takip edilen kişilerin paylaşımları ve algoritmik olarak önerilen Reels videolarıyla dolduran Instagram, artık tüm videolarla kullanıcıları Reels içeriklerine yönlendiriyor.

Instagram video odaklı bir dönüşümden geçen tek Meta platformu değil. Meta, Facebook’un ana akışında da algoritmik öneriler ve kullanıcı paylaşımlarını bir arada sunmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER