Eğlence

Instagram video kanalları önermeye başlıyor

instagram ana sayfa sırlaması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagramInstagram video keşif özelliklerini geliştirecek bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. “Keşfet” bölümünü güncelleyecek olan fotoğraf ve video paylaşım servisi, kullanıcılarına ilgilenebilecekleri video koleksiyonları önerecek. Bu koleksiyonlarda birbirinden alakasız videolar bulunmayacak. Söz konusu koleksiyonlara “kanal” hüviyeti kazandıracak olan Instagram, belli konulara odaklanan videoları bir araya getirecek ve bu kanalları kullanıcılarına önerecek.

Bu kanallar arasında “Ponpon kızlar”, “Komedyenler”, “Pasta süsleme”, “Pitbullar” ve “Kaykaycılar” gibi kategoriler bulunacak. Instagram ilk etapta 20 civarı kanal sunacak.

instagram video Instagram video konusuna daha ciddi yaklaşacağına dair ilk işaretleri geçtiğimiz nisan ayında vermiş ve Keşfet sekmesi altında video kanallarını hayata geçirmişti. O günden bu yana basit bir öneri sistemi uygulayan servis, kullanıcılarına ilgilenmeleri muhtemel videoları göstermişti. Yeni dönemde bu kanallar, doğrudan kendileriyle ilgilenmesi muhtemel kişilere gösterilecek. Şirket, böylelikle söz konusu kanalları sürekli olarak ziyaret edilen bölümler haline getirmeyi amaçlıyor.

Instagram video konusundaki hamlelerinin karşılığını alıyor

Instagram yaptığı hamlelerin işe yaradığına dikkat çekmeyi de ihmal etmiyor. Şirketten yapılan açıklamada, geçtiğimiz altı aylık süre içinde uygulama üzerinde video izleme süresinin yüzde 150 oranında yükseldiği belirtildi. Maksimum video uzunluğu ise yüzde 400 oranında arttı.

İLGİLİ HABERLER