Manşetler

Instagram’ın tepe yöneticisinden video gösterimi ile ilgili itiraf geldi

instagram koleksiyon

Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri bile, platformun geçen yıl videolara ve Reels’e orantısız bir odaklanma yaşadığına inanıyor. Bu nedenle geleneksel fotoğraf gönderilerinin görüntülenmeleri daha kötü durumda bulunuyor.

Mosseri, cuma günü kullanıcılarla yaptığı haftalık Soru-Cevap oturumlarının yanıtlarından birinde, “Bence 2022’de videoya aşırı odaklandık ve sıralamayı çok ileri götürdük ve temelde çok fazla video ve yetersiz fotoğraf gösterdik.” dedi. Mosseri, Instagram’ın o zamandan beri daha eşit bir denge sağlamak için arka planda çalıştığını ve dahili ölçümlerin bunun işe yaradığını gösterdiğini söyledi.

“Bir kişinin fotoğrafları ve videoları ne sıklıkta beğendiği ve bir kişinin fotoğraflara karşı videolara ne sıklıkta yorum yaptığı gibi şeyler kabaca eşittir, bu da her şeyin dengeli olduğuna dair iyi bir işarettir.” dedi. Zaman içinde Instagram’da daha fazla videonun olmasının nedeninin genel etkileşimi daha fazla artıran şeyin bu olması olduğunu dile getirdi. “Ancak fotoğraflar her zaman yaptığımız işin önemli bir parçası olacak.”

Mosseri, fotoğrafçıların çalışmalarını sergilemek için bir platform olarak Instagram’a “güvenlerini kaybetmeleri” hakkında bir soruyu da yanıtladı. Bu, Instagram’ın geçen yıl tam ekran video deneyimiyle TikTok tarzı bir uygulama yeniden tasarımını test etmeye başladığından beri devam eden bir duygu olmuştu. Instagram’ın deneyi iyi gitmedi ve büyük revizyondan vazgeçmesine neden oldu. Ancak videoların tam ekranda gösterimi devam etti. Temmuz ayında şirket, platformdaki tüm videoları Reels olarak birleştirdi. Şimdi Mosseri’nin kendisinin de kabul ettiği gibi, akış ve Keşfet sayfasının sıralama algoritmalarında da açıkça tercih edildi.

Instagram’ın şefi, daha önce platformun “artık sadece kare biçiminde bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını” iddia etmişti. Bu açıklamayı, bazı fotoğrafçılar pek iyi karşılamamıştı. Mosseri, Instagram’ın Hikayeler, Reels ve doğrudan mesajlar gibi diğer ürünlerinin de fotoğrafların yanında oldukça popüler hale geldiğini söylemişti. Ancak bu, tepkileri yatıştırmakta başarılı olmamıştı.

Mosseri, yukarıdaki konuyla ilgili olarak görüşlerini bir hikâyede paylaştı. Bunun Türkçeleştirilmiş hâli aşağıda yer alıyor:

Elbette üzülen belli sayıda fotoğrafçımız var. Açık olmak istiyorum: Videoya yöneliyor olsak da fotoğraflara hâlâ değer veriyoruz. Fotoğraflar her zaman Instagram’ın bir parçası olacak.
Bence 2022’de videoya aşırı odaklandık ve sıralamayı çok ileri götürdük ve temelde çok fazla video ve yetersiz fotoğraf gösterdik. O zamandan beri dengeledik, bu nedenle, birinin fotoğrafları ve videoları ne sıklıkta beğendiği ve birinin fotoğraflara karşı videolara ne sıklıkta yorum yaptığı gibi şeyler kabaca eşittir; bu, her şeyin dengeli olduğuna dair iyi bir işarettir. Ve böylece, zaman içinde Instagram’da daha fazla video olduğu ölçüde, bunun nedeni, genel etkileşimi daha fazla artıran şeyin bu olması olacaktır.
Ancak fotoğraflar her zaman yaptığımız işin önemli bir parçası olacak. Ve her zaman Instagram’da ve başka yerlerde fotoğraf bulmayı seven ve bu konuyla ilgilenen insanlar olacaktır. Ve bu konuda çok net olduğumuzdan emin olmak istiyorum.

Mosseri, Soru-Cevap oturumu sırasında, Instagram’da her zaman bir baş ağrısı olan spam, yani zararlı veya gereksiz içerikler hakkında da görüş belirtti. “Instagram’da kesinlikle spam ve botlarımız var. Bunları azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda özellikle yorumlar konusunda endişeliyim; bu, aslında aktif olarak araştırdığımız ve yıl boyunca iyileştirmeyi umduğumuz bir şey.” dedi.

Bu haftanın başlarında Instagram, Sessiz Mod ve Keşfet sayfasında ilgilenmediğiniz birden fazla gönderiyi işaretleme gibi önemli yenilikleri çıkardı. Özellikle ikincisi, gördüğünüz önerilerin ayarlanmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olacaktır. Bu adımı atmasanız bile, platformda ilerleyen zamanlarda videolar ve fotoğraf gönderileri arasında daha eşit bir ayrım olduğunu fark edeceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER