Teknoloji

Instagram kullanıcılarının verilerini indirmelerine izin verecek

instagram algoritması

instagramVeri koruma ve gizlilik, hâli hazırda dünya gündeminin sıcak başlıkları arasında bulunuyor. Instagram gibi popüler sosyal ağların kullanıcıları tarafından paylaşılan bilgilere oldukça özenli biçimde yaklaşmasının gerektiği artık daha yoğun biçimde konuşuluyor. Pek çok ülkede bu durumu yasal olarak korumaya almak için hazırlık yapıyor.

Birleşik Krallık’ta hazırlanan Veri Koruma Yasası taslağında şirketlerin kullanıcılarına verilerini bir servisten başka bir servise taşımlarında yardım etmesi gerektiği belirtiliyor. Bu taslağın yasalaşması öncesinde çalışmalarına başlayan Instagram, yeni bir veri taşıma aracı geliştiriyor.

TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, bu araç sayesinde kullanıcılar serviste paylaştıkları fotoğraf ve videoların veya gönderdikleri mesajların bir kopyasına erişebilecek.

Bu tarz bir araç sayesinde insanların başka fotoğraf ve video paylaşım platformlarına geçişi kolaylaşacak olsa da, elini eteğini sosyal medyadan tamamen çekmek isteyenlere de arşivlerini oluşturma fırsatı sağlanacak. Instagram tarafından sunulan aracın nasıl işleyeceği ve yapılan paylaşımların kullanıcılara yüksek çözünürlüklü olarak sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Araca dair detayların kullanıma açılmasıyla birlikte paylaşılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER