Eğlence

Instagram ve Netflix “karantina sohbetleri” için bir araya geliyor

netflix instagram

Instagram ve Netflix, koronavirüs karantinasına özel bir içerik için bir araya geliyor. Bundan böyle her perşembe günü ABD Doğu Saati ile 19:00’da (TSİ Cuma 02:00) Netflix’in popüler “genç-yetişkin” içeriklerinin yıldızları Instagram’da canlı yayın yapacak.

“Wanna Talk About It?” (Bunun Hakkında Konuşmak İster Misin?) isimli programda genç yıldızlar, küresel salgın döneminde insanların kendilerine iyi bakmasının önemi hakkında konuşacak. Bu canlı yayınlar, Netflix’in Instagram hesabı üzerinde gerçekleştirilecek. Bunun Netflix’in salgın döneminde üretebildiği tek yeni içerik olduğu söylenebilir.

Yapılacak canlı yayınlarda Noah Centino ve Lana Condor (To All the Boys That I’ve Loved Before), Caleb McLaughlin (Stranger Things) ve Jerry Harris (Cheer) gibi oyuncular; güvenilir akıl sağlığı kuruluşlarının temsilcileriyle sohbet edecek. Bu sohbetlerde gençlerin karantina sırasında yaşadığı veya yaşayabileceği sıkıntılar konuşulacak ve bu sıkıntıların aşılması için öneriler sunulacak. Netflix, söz konusu yayınların 14 Mayıs tarihine kadar devam etmesini planlıyor.

Farklı çevrimiçi platformlar da küresel koronavirüs salgını döneminde insanların akıl sağlıklarına yardımcı olmak için girişimlerde bulunuyor. Snapchat; “Sizin İçin Burada” özelliğiyle kaygı, stres, depresyon gibi konularda destek almak için güvenilir kaynaklara erişmeye yardım ediyor. Headspace ise New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo’nun işbirliğiyle oluşturduğu yeni internet sitesinde ücretsiz meditasyon ve uyku egzersizleri sunuyor.

İLGİLİ HABERLER