Teknoloji

Instagram paylaşımları Facebook üzerinden zamanlanabilecek

instagram gizli hesap alisveris

Facebook, Creator Studio isimli aracı için yeni bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme, kurumsal hesap sahiplerine Instagram paylaşımlarını ve IGTV yayınlarını altı ay öncesinden Creator Studio üzerinden zamanlayabilme imkanını veriyor.

Facebook, bu yeni özelliğin duyurusunu Amsterdam’da düzenlenen Uluslararası Yayıncılık Fuarı’nda yaptı. Şirket bu etkinlikte yeni canlı yayın, Watch Party ve Creator Studio özelliklerini de kamuoyuyla paylaştı.

Instagram’da yapılacak paylaşımların zamanını önceden ayarlayabilmek yeni bir imkan değil. Facebook bu özelliği geçtiğimiz yıl üçüncü taraf araçlar üzerinden sunmaya başlamıştı. Ancak bu imkanın Facebook çatısı altına taşınmasıyla birlikte kullanıcıların sinirini bozan çeşitli kısıtlamalar ortadan kalkıyor. Örneğin, bundan böyle birden fazla fotoğrafın bulduğu paylaşımların programlanabilmesi mümkün olacak.

Instagram paylaşımları nasıl zamanlanabiliyor?

Bu özellikten yararlanmak isteyenlerin Instagram’da kurumsal bir hesaba veya bir içerik oluşturucusu hesabına sahip olması ve bu hesabı bir Facebook sayfasına bağlaması gerekiyor. Bu bağlantı kurulduktan sonra Facebook Creator Studio’da görülen Instagram logosuna dokunarak paylaşım programlamak mümkün oluyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde paylaşımlarına konum bilgisi ve etiket de ekleyebiliyor ve görselleri kırpabiliyor. Paylaşım programlama özelliği, şu an için hikayelerde kullanılamıyor.

Facebook, Instagram ve IGTV paylaşımlarının zamanlanabilmesine ek olarak başka özellikler de duyurdu. Artık yayıncılar canlı yayın öncesinde her şeyin yolunda olup olmadığını görmek adına “prova” yayınları yapabilecek. Bu yayınlar sadece sayfa yöneticileri tarafından görüntülenebilecek. Canlı videolarda kırpma yapmak mümkün olacak. Buna ek olarak, maksimum yayın süresi de 4 saatten 8 saate çıkacak. Watch Party özelliğine de zamanlama imkanını getiren şirket, Creator Studio’daki analiz araçlarının da sayısını artırıyor. Facebook, canlı altyazı özelliğinin kapsama alanına da 13 dili daha ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER