Teknoloji

Instagram üçüncü taraf uygulamaların isimlerinde ”insta” ve ”gram” kelimelerini kullanmasını istemiyor

Instagram’dan API’sını kullanan bir uygulama yazılımcısına gönderilen e-postada ”Luxogram” olan uygulama adının değiştirilmesinin talep edildiği ve yeni isimde ”insta” ve ”gram” kelimelerinin kullanılmamasını istediği ortaya çıktı. Bu durumun galeri görüntüleme ve benzeri işlemler için Instagram’ı kullanan Webstagram gibi uygulamaların da etkilendiği öğrenildi. TechCrunch’ın haberine göre, Instagram’ın talebini değerlendirmek için 48 saatlik bir süreye sahip olan yazılımcılara uygulamalarının ismini değiştirmeleri için makul bir süre tanınacak. Instagram API’sını kullanmaya devam etmek isteyen tüm yazılımcıların bu yeni kurala uymak zorunda olduğu düşünülüyor.

instagram-logo-060513

Instagram’ın bu yeni marka kullanım talimatları eski kullanım koşullarından farklı bir noktayı işaret ediyor. Şirket daha önce ”insta” veya ”gram” isimlerinden birini kullanmakta sorun olmadığını açıklamıştı. Instagram’ın bu yeni uygulaması nedeniyle canı yanan isimlerden biri olan Luxogram’ın yazılımcısı Jeff Broderick Twitter hesabından yaptığı açıklamada Twitter’ın API kullanımında serbestlikten sertliğe olan geçişine gönderme yaptı ve Luxogram’ın isim değişikliğinin işaretini verdi.

Instagram’ın üçüncü taraf uygulamalarının kullanımını belirli koşullara göre kısıtladığı bilinse de, bu son karar şirketin API kullanım koşulları konusundaki en somut tutarsızlığı olarak dikkat çekiyor.

İlgili >> TechCrunch, Jeff Broderick (Twitter)

İLGİLİ HABERLER