Teknoloji

Instagram’dan üçüncü taraf uygulamalarla ilgili önemli değişiklik

instagram

Instagram günümüzde görsel odaklı en önemli sosyal platformların başını çekiyor. Facebook‘un adının karıştığı gizlilik skandallarından büyük ölçüde etkilenmemesi de Instagram’ın prestijini korumasına yardımcı oluyor.

Ancak hem popülaritesi ve prestiji hem de Facebook’la olan bağı, Instagram’ı bilgi hırsızlığı peşinde koşanların da hedefine koyuyor. Bu önemli tehdide rağmen, sosyal ağ kullanıcılarına üçüncü taraf uygulamaların erişim izinlerini yönetme imkanını yeni vermeye başladı.

Instagram’a, Facebook kadar fazla olmasa da, çok sayıda üçüncü taraf uygulama bağlanabiliyor. Bu uygulamalar paylaşımların çıktısını almayı kolaylaştıran araçlardan, Instagram’ın mesaj özelliğini masaüstünde kullanmayı sağlayan yazılımlara kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Bu uygulamaların hepsi doğal olarak bazı hesap bilgilerine erişiyor. Ancak bazıları bu bilgileri söz verdikleri kadar güçlü şekilde korumuyor.

Şimdiye kadar kullanıcılar bir uygulamaya Instagram’a erişim izni verdikten sonra pek fazla şey yapamıyordu. Ancak artık kullanıcılar diledikleri takdirde bu erişim izinlerini iptal edebilecek ve hangi uygulamalara Instagram’a erişim için izin verdiklerini de görebilecek.

Bu işlem için Instagram’ın Ayarlar menüsündeki Güvenlik bölümüne gitmek ve ardından Uygulamalar ve Web Siteleri sekmesini açmak gerekecek.

Instagram erişim izni verilirken daha detaylı açıklama yapacak

Instagram’ın değiştirdikleri bununla sınırlı kalmıyor. Sosyal ağ, hesap bağlantılarının yapılma ve kullanıcılara sunulma şeklini de değiştiriyor. Kullanıcılar artık bir uygulamanın erişimine izin verirken, o uygulamanın Instagram’daki hangi bilgilerini görüp kullanabileceği hakkında da bilgi sahibi olabiliyor.

instagramInstagram şu an için üçüncü taraf erişimleri konusunda ince ayar yapmayı mümkün kılmıyor. Kullanıcılar sadece erişime tamamen izin verebiliyor veya bu izni tamamen iptal edebiliyor. Yine de, Instagram’ın daha önce sunmadığı bir özelliği kullanıcılarının karşısına çıkarmasının önemli bir değişim olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER