Teknoloji

Instagram Type adını taşıyan yazılı hikaye özelliğini test ediyor

instagram typeInstagram Type adını taşıyan ve hikaye bölümü içinde kullanıcılara sunulan yeni bir özelliği test etmeye başladı. The Next Web’de yer alan habere göre, Instagram bu özellikle kullanıcılarına fotoğraf ve video içermeyen ve sadece yazıdan oluşan hikayeler paylaşma imkanı veriyor. Type, hikaye sekmesinde ekranın alt bölümünde ayrı bir seçenek olarak kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Type’a da Boomerang ve Canlı gibi araçlara ulaşıldığı gibi erişilebiliyor. Bu ekran üzerinden Type’ın seçilmesinin ardından kullanıcılar farklı arka plan ve yazı tipi seçenekleriyle mesajlarını yazabiliyor.

Type, kullanıcılara yeni bir şey vadetmiyor. Instagram kullanıcıları, hâli hazırda bir fotoğraf çektikten sonra üzerine farklı yazı tipleri ve renklerle yazı yazabiliyor. Type ise bu işlemi biraz daha renklendirmeyi mümkün kılıyor. Kullanıcılar, hâli hazırda Facebook’un durum güncellemesi özelliğinde yapabildikleri gibi, farklı renklerde arka planlar seçebiliyor. Mashable’da yer alan habere göre, kullanıcılar arka plana bir fotoğraf da yerleştirebiliyor.

Instagram Type dışında başka bir özelliği de test ediyor

Instagram Type dışında başka bir özellik üzerinde de çalışıyor. WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, Instagram hikaye sahiplerini alınan ekran görüntülerinden haberdar etme özelliğini de test ediyor. Bazı kullanıcılar, hikaye içinde ekran görüntüsü aldıktan sonra “Bir daha bir hikayeden ekran görüntüsü alırsanız hikaye sahibi bundan haberdar edilecek” şeklinde bir bildirimle karşılaşıyor. Instagram’ın bu bildirimleri standart bir özelliğe dönüştürüp dönüştürmeyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER