Manşetler

Instagram Twitter’ın “cards” özelliğini desteklemeyi bıraktı, paylaşım ise eskisi gibi devam edecek

Instagram ve Twitter arasında süren dostane ilişki, Instagram’ın Facebook tarafından satın alınmasının ardından değişime uğramaya başlamıştı. İkili arasında bağlar gevşerken, bunun ilk somut göstergesi Twitter’ın Instagram kullanıcılarına Twitter arkadaşlarını Instagram üstünden bulmalarını sağlayan API’ın kullanımını engellemesi olmuştu. Bu gelişmenin ardından da Twitter’ın da kullanıcılarına mobil uygulamalarından Instagram tarzı fotoğraf filtreleri sunmayı planladığına dair haberler gündeme gelmişti.

İkili arasında bozulan ilişkilerin son somut örneği de Instagram’ın Twitter’ın ”cards” özelliğini desteklemeyi bırakması oldu. Halihazırda Twitter’ın web sitesinde ve mobil uygulamalarında tweetlerin içine yerleşik bir biçimde ana akış içinde görüntülenen Instagram fotoğrafları, bu kararın ardından instagram.com üstünden görüntülenecek. Instagram’ın ”cards” özelliğini desteklemeyi bırakması Twitter tarafından duyurulurken, Facebook’un Instagram fotoğraflarının Facebook üzerinden paylaşılması isteğinin kararda etkili olduğu konuşulmaya başlansa da bu iddialar Instagram CEO’su Kevin Systrom tarafından yalanlandı.

Paris’te düzenlenen Le Web konferansında konuşan Instagram CEO’su Systrom, ilk olarak Twitter ile olan entegrasyonlarının daima devam edeceğini belirtti. Yaşanan değişikliğin kafa karıştırıcı olduğunu kabul eden CEO, kafa karışıklığı yaşayan kullanıcılardan da özür diledi ve alınan kararın Facebook’un politikalarıyla ilgili olmadığının altını ”Durum satın alınmamızın bir sonucu değil.” cümlesiyle çizdi. Systrom, yaşananlar aksini gösterse de, Twitter ile halen iyi bir ilişkileri olduğunu ifade etti. Instagram’ın ”cards” özelliğini desteklemeyi bırakmasının Twitter’ın API kararına bir misilleme olmadığı da Systrom tarafından özellikle vurgulandı.

Systrom, alınan kararın ticari olarak şu anda yapılabilecek en doğru şey olduğunu ifade etti. Kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşayacakları Instagram.com’u kullanmalarını istediklerini söyleyen CEO, pek çok kullanıcının Twitter kartlarının ne olduğunu bilmediğini de sözlerine ekledi. Son aylarda Instagram’ın web varlıkları üstünde önemli değişiklikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Systrom, kullanıcıları içeriğin yaşadığı orijinal yere götürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Le Web’deki konuşmasına ek olarak The Verge’e bir açıklamada bulunan Systrom, Instagram kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmak için çalıştıklarını dile getirdi. Twitter’ın ”cards” özelliğini ilk etapta desteklemelerinin nedeni olarak o dönemde düşük bir web varlığına sahip olmaları olarak gösteren Systrom, önemli aşamalar kaydettiklerini ve dolayısıyla da kullanıcılarının sağlanan ilerlemeyi doğrudan yaşamalarını istediklerini söyledi. Systrom, Twitter üstünden fotoğraf paylaşımının ”cards” özelliğinden önce olduğu biçimde devam edeceğini ifade etti.

İlgili >> Twitter, The Verge (1), The Verge (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER