Teknoloji

Instagram tüm dünyanın yeni yıla girerken paylaştığı fotoğrafları özel bir sayfada derledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünya 2013 yılını karşıladı, kutlamalar sırasında çekilen milyonlarca fotoğraf şu anda Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal ağları süslüyor. Kutlama fotoğraflarının temel paylaşım noktalarından biri olan Instagram yeni yıl için özel bir sayfa hazırladı. Zaman çizgisi şeklindeki bu sayfa dünya üzerindeki her bir saat diliminden paylaşılan fotoğraflardan derlemeler içeriyor. Böylelikle saat farkı nedeniyle yeni yıla farklı zamanlarda giren dünya insanlarının saat 12’yi gösterdiğinde neler paylaştığını kolay bir şekilde görme fırsatı elde ediyoruz.

Instagram’ın hazırladığı özel yeni yıl fotoğraf yayını sayfasının masaüstü ve mobil olmak üzere iki farklı versiyonu var. İşlev açısında masaüstü versiyon zaman dilimleri içerisinde rahatlıkla gezinme fırsatı vermesi açısından daha fazla tercih edilir. Mobil sitede de birçok fotoğraf var, ancak diğer bölgelere veya zaman dilimlerine geçiş mümkün olmuyor. Bu özel sayfa Instagram’ın kullanıcıları masaüstü siteye biraz daha alıştırmak istediği şeklinde yorumlanabilir.

Her bir zaman dilimi için seçilmiş fotoğraf sayısı biraz sınırlı gibi görünüyor. Sayfayı yenilediğinizde yeni fotoğrafların ızgara içine geldiğini görüyorsunuz, ancak birkaç kez art arda sayfada yenileme yaptığınızda yine aynı fotoğrafların görüntülendiğini göreceksiniz. Bu arada bizim zaman dilimimiz içerisinde Ece Erken’in Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir fotoğraf da yer alıyor.

Instagram’ın hazırlamış olduğu bu özel yeni yıl sayfası düşünce açısından gerçekten çok güzel. Ayrıca Instagram’ın gelecekte büyük etkinlikler için de bu tarz temalı sayfalar hazırlayabileceği konusunda büyük bir ipucu olma özelliğini taşıyor. Büyük etkinliklerin bir numaralı paylaşım alanı Twitter’ın karşısına dikileceğinin işaretlerini de veriyor.

İlgili >> Instagram NYE, Instagram Blog

İLGİLİ HABERLER