Eğlence

Instagram yeni video aracıyla TikTok’a yanıt verebilir

instagram yeniden paylaşım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram için “Facebook‘un kopyalama makinesi” şeklinde bir tabir kullanmak pek yanlış olmayacaktır. Şirket, rakip platformlarda dikkatini çeken önemli özelliklerin büyük kısmını ilk etapta Instagram’da kendi kitlesine sunuyor. Sosyal ağ şimdi de hedefine TikTok’u yerleştirmiş gibi görünüyor. Instagram, TikTok kullanıcılarına tanıdık gelecek bazı özellikler üstünde çalışıyor.

Instagram’ın hazırlıklarını ortaya çıkaran isim Jane Manchun Wong oldu. Aslen bir yazılım mühendisi olan Wong, popüler uygulamaların kodlarında yaptığı “tersine mühendislik” işlemiyle henüz kullanıma sunulmamış özellikleri gün yüzüne çıkarmasıyla tanınıyor.

Instagram’ın mühendislik ekibi yeni bir video düzenleme aracı geliştiriyor gibi görünüyor. Bu aracın kullanıcılara hem artırılmış gerçeklik efektlerinden yararlanma imkanı vereceği hem de videoların arkasına müzik ekleme fırsatı sunacağı söyleniyor. Video hızının ayarlanabilmesi ve diğer videolarla “remiks” yapılabilmesi de “Scenes” adını taşıyacağı iddia edilen aracın özelikleri arasında sayılıyor.

Scenes’in kullanıma sunulmasının garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak Wong’un bu tarz keşiflerinin genellikle isabetli olduğunu unutmamakta da fayda var. Wong, Instagram’ın “sessize alma” özelliğini duyurulmasından bir ay önce ortaya çıkarmıştı.

instagram scenes tiktokYetenekli mühendis, beğeni sayısını gizleme testinin haberini ise geçtiğimiz nisan ayında vermişti. Wong, Scenes’in “Clips” adını taşıyan ve daha önce kullanıma sunulmamış bir özelliğin üstüne inşa edildiğini belirtti.

Instagram TikTok ile mücadele için Facebook’un elindeki en önemli kozlardan biri

Facebook’un TikTok’un yükselişini durdurmayı istediği biliniyor. Sosyal medya devi, kısa süre önce Lasso adını verdiği bir TikTok klonunu sınırlı olarak kullanıma sunmuştu. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de şirket çalışanlarına yaptığı bir konuşmada TikTok’la mücadelede Instagram’a önemli bir rol düştüğünü dile getirmişti.

Zuckerberg, TikTok’un gezinirken kullanıcıların karşısına çıkan kısa ancak sarmalayıcı videolardan oluştuğunu belirtmiş ve Instagram’ın Keşfet sekmesinde de bu deneyimin sunulacağını ifade etmişti.

Instagram için TikTok ile mücadelede doğru zamanın geldiği söylenebilir. Son veriler, TikTok’un büyüme hızının biraz yavaşladığını gösteriyor. Buna ek olarak, ABD’nin de TikTok hakkında bir ulusal güvenlik incelemesi başlattığını hatırlatmakta fayda var. Tozpembe yükseliş günlerini geride bırakmışa benzeyen TikTok’un zorlu rekabet döneminde neler yapacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER