Manşetler

Instagram’ın en son Snapchat uyarlaması Threads çıktı, nasıl kullanılıyor?

instagram threads
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram bir süre önce işaretlerini verdiği Threads adlı yeni uygulamasını çıkardı. Snapchat’i ve diğer mesajlaşma platformlarına rakip olan bu uygulama, yakın arkadaşlar arasında iletişime odaklanıyor.

Şık görünüme sahip olan bu uygulama arkadaşlarla fotoğraf veya video paylaşımını kolaylaştırıyor. Uygulamanın Android versiyonu Google Play’de yayınlandı, ancak henüz Türkiye’ye açılmış gibi görünmüyor. Uygulamanın iOS versiyonunun da çıkması bekleniyor.

Uygulamayı açtığınızda karşınızda Instagram arkadaşlarınızın listesini göreceksiniz. Daha sonra Threads arayüzü içinde görünmesi için Yakın Arkadaşlar listesini doldurmanız gerekiyor.

instagram threads

Sonrasında uygulamanın ana sayfasına ulaşıyorsunuz. Ana sayfa basit bir kamera arayüzüne sahip. Üst kısımda flaş ve kullandığınız kamera için kontroller ve sizi tüm sohbetlerinize götüren bir düğme var. Alt kısımda ise kamera çekim tuşu ve en az üç yakın Instagram arkadaşının profil resmi var. Ekranın alt kısmına sekiz farklı kısayol ekleyebilirsiniz, ancak kamera deklanşör tuşu da bu kısayollardan biri sayılıyor.

Eğer uygulamada sadece sekiz kişiyle sohbet edecekseniz, o kamera kısayolunu da kaldırabilirsiniz. Çekim tuşuna tıklatmanız veya basılı tutmanız, seçtiğiniz kişiye sırasıyla fotoğraf ya da video göndermenize imkan sağlıyor. Eğer bir arkadaşınıza hızlıca bir şeyler göndermek isterseniz, onun ikonunu bir çekim tuşu gibi de kullanabiliyorsunuz.

Uygulama üzerinden başka kişilere mesaj göndermek isterseniz, ekranın üst kısmındaki “Ana ekran” ikonuna tıklamanız ya da aşağı sürüklemeniz yeterli oluyor. Burada tüm sohbetlerinizi görebilir, Threads’i klasik bir mesajlaşma uygulaması gibi kullanabilirsiniz. Yapabilecekleriniz arasında gif animasyonlar, çıkartmalar gönderme, video görüşmeler ve dahası da bulunuyor.

Ayrıca BBM’de olduğu gibi, ekranın üst kısmındaki simgenize tıklatarak bir durum mesajı da belirleyebilirsiniz.

Uygulamada beş farklı tema paketi bulunuyor. Bunların arasında üç adet koyu mod tarzı tema ve iki tane daha açık görünüş seçeneği bulunuyor.

Sonuç olarak, Instagram Threads oldukça ilginç ve bir o kadar da kullanması zevkli bir uygulama gibi görünüyor. Threads’i, Snapchat’in Keşfet bölümünü taşımayan hâli gibi düşünmek yanlış olmayacaktır. Bu uygulama sayesinde arkadaşlarınızla fotoğraf veya video paylaşımını, herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan yapabilirsiniz.

Snapchat’e göre en büyük farlılıklarından ve yeniliklerinden bir tanesi de, ana ekranı üzerinden sekiz farklı kişiyle hızlı fotoğraf veya video paylaşımı yapmaya izin vermesi oluyor.

Snapchat tutkunları Instagram Threads’e bir şans verir mi? Bu sorunun cevabını kısa zaman içinde göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER