Teknoloji

Instagram’ın yeni uygulaması Threads, haberler ve politika odaklı olmayacak

instagram threads

Instagram, Threads ile birlikte politika ve sert haberlere mesafeli bir duruş sergiliyor. Threads’ın temel hedefi, kullanıcıların sosyal medya deneyimini daha sakin ve daha az öfkeli bir alanda gerçekleştirebilmelerini sağlamak.

Instagram’ın yöneticisi Adam Mosseri’nin, The Verge sitesinden Alex Heath ile gerçekleştirdiği bir sohbet sırasında yaptığı açıklamalara göre, Threads uygulaması politika ve “sert haberler” konularını teşvik etmeyecek bir yapıya sahip. Mosseri, politika ve sert haberlerle gelen ek denetimlerin, olumsuzlukların ve bütünlük risklerinin, elde edilecek potansiyel etkileşim veya gelirden daha ağır basacağını ifade etti.

Threads, Twitter’a alternatif bir platform olmayı hedefliyor ve kullanıcılarına daha huzurlu bir sosyal medya deneyimi sunmayı amaçlıyor. Twitter’ın aksine, Threads’de yalnızca algoritmik bir zaman akışı mevcut ve bu akış şimdiden ünlüler ve markalarla dolup taşıyor.

Sert haber nedir?

Genellikle araştırma ağırlıklı, uzun süreçli belgesel ya da yazı dizisi kıvamında yayınlanan ciddiyete sevk eden haberler “sert haber” olarak nitelendirilir. Halkı gündemden uzaklaştıran astroloji, yemek, moda, magazin, kadın ve sağlık gibi kategorilerde yer alan haberler ise yumuşak haber olarak adlandırılır. Bu haberler gündemden uzaklaştırırken, insanları oyalama görevi görür.

Adam Mosseri’nin bu yaklaşımı, daha önce Facebook’un Haber Kaynağını yönetmesi sırasında edindiği deneyimlerden kaynaklanıyor olabilir. Sosyal medya devi Meta, son yıllarda haberler ve politika konusundan uzaklaşmayı tercih etmiş, hatta kullanıcıların Facebook’ta gördüğü politik içerik miktarını azaltmıştı. Hatta geçen sene, “Haber” ifadesi Facebook Haber Kaynağı’nın isminden bile çıkarılmıştı.

Perşembe günü kullanıma sunulan Threads, 70 milyondan fazla kullanıcı kaydı ile büyük bir başarı yakaladı. Ancak, önümüzdeki dönemde politikacılar ve gazetecilerin platformu kullanmaları durumunda, politika ve haberlerin Threads’a sızma olasılığı bulunuyor. Ancak Instagram, Threads’i Twitter’ın bir zamanlar olduğu bir platform yapmak için çaba sarf etmeyeceğini belirtti.

Threads ile ilgili haber akışı


Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER