Manşetler

Meta’nın Twitter rakibi Instagram Threads uygulamasının çıkış tarihi belli oldu

instagram threads

Meta’nın Twitter’a rakip olarak hazırladığı Instagram Threads uygulamasının çıkış tarihi belli oldu. App Store’daki uygulama sayfasına göre, Threads 6 Temmuz’da kullanıcılarla buluşacak. Kullanıcılar bu uygulama için şimdiden indirme siparişi verebiliyor. Threads’in Android uygulaması da geçtiğimiz günlerde kısa süreliğine Google Play Store’da görülmüştü. Google Play Store kayıtlarından farklı olarak App Store’da çıkış tarihinin görülmesi, artık Threads ile buluşma zamanının geldiğini gösteriyor. Twitter’ın günlük tweet görüntüleme sayısı için getirdiği “geçici” sınır da Meta’yı daha hızlı davranma konusunda teşvik etmiş olabilir.

App Store sayfasında Threads şu şekilde tanımlanıyor: “Instagram’ın metin tabanlı konuşma uygulaması olan Threads ile daha fazlasını söyleyin. Threads, bugün ilgilendiğiniz konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışmak için toplulukların bir araya geldiği yerdir. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğerlerini takip edip onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, fikirlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.”

Uygulama sayfasında daha önce Google Play Store’da da paylaşılan ekran görüntülerini görmek mümkün oluyor. Instagram bilgileriyle nasıl giriş yapılabileceği, Instagram’da takip edilen hesapların Threads uygulamasında nasıl bulunabileceği ve Twitter, Mastodon, Bluesky veya diğer metin tabanlı uygulamalardaki gibi nasıl paylaşım yapılabileceği bu görüntüler ile anlatılıyor.

instagram threads

Meta yöneticileri bir süre önce Threads’in Mastodon tarafından da kullanılan ActivityPub isimli merkezsiz sosyal medya protokolüne entegre olduğunu şirket içi bir toplantıda paylaşmıştı. Bu toplantıda kullanılan “Mantıklı bir şekilde yönetilen bir platforma sahip olmakla ilgilenen içerik oluşturuculardan ve tanınmış kişilerden haber alıyoruz” ifadesi Mark Zuckerberg ve Elon Musk’ın kafes dövüşünü gündeme getirmişti.

Instagram Threads kademeli bir başlangıç yapabilir

Instagram Threads, 6 Temmuz itibarıyla indirilebilir olsa da, bu platforma kullanıcıların hemen kaydolabileceği anlamına gelmiyor. Meta’nın kademeli bir şekilde kullanıcı kabul etmesinin de ihtimaller dahilinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER